« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TRENUTAK UŽASA

Eduardo: Još nemam snage pogledati snimku ozljede

POGLEDAJTE VIDEO: Ozljeda je izbacila Eduarda s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, te ga s travnjaka udaljila gotovo čitavih godinu i pol dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

ozljeda

U utorak, 23. veljače, navršit će se druga obljetnica stravične ozljede kojom je nogometaš Birminghama Martin Taylor umalo okončao karijeru Eduarda da Silve.

O tom je trenutku užasa za brazilski internetski portal Globoesporte progovorio sam hrvatski reprezentativac, koji će u četvrtak proslaviti 27. rođendan, priznavši da još uvijek nije spreman pogledati trenutak pri kojem mu Taylor lomi gležanj i fibulu lijeve noge na videozapisu.

"Nisam još pogledao to uklizavanje, nema šanse. Ne razmišljam o tome niti o tome želim govoriti", rekao je Eduardo Brazilcima u razgovoru koji prenosi Daily Mail, dodavši: "Nastojim ne prisjećati se loših stvari, već misliti isključivo pozitivno."

Ozljeda je izbacila Eduarda s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, te ga s travnjaka udaljila gotovo čitavih godinu i pol dana, obzirom da je prošle sezone hrvatski Brazilac upisao svega četiri nastupa za Arsenal, od čega niti jedan premierligaški. Obzirom na patnje s ozljedama tijekom tekuće sezone, može se reći da posljedice ozljede Eduardo osjeća još dan danas, pune dvije godine nakon nesreće.

Dvije i pol godine nakon što je stigao na Emirates iz zagrebačkog Dinama, Eduardo je gladan trofeja:

"To je ono što si želim s Arsenalom: u sljedeće tri, dvije ili eventualno čak i ovoj sezoni. Kad dođete u klub kao što je Arsenal, koji je redovito među najboljih desetak na svijetu, možete jedino igrački napredovati. Ne sanjam o tome da zaigram bilo gdje drugdje. Ovdje imam sve što mi treba. Možemo ove sezone osvojiti i Premier ligu i Ligu prvaka."

Eduardo priznaje da su mu posljedice ozljede uzele puno od njegovih igračkih sposobnosti.

"Godinu dana nisam bio pravi. Imao sam osjećaj da ne radim stvari istom brzinom kao prije ozljede. Da se to nije dogodilo, sigurno je da bih do danas puno toga naučio i daleko više napredovao, kao i stekao iskustvo igranja jakih utakmica. No, sada kad sam se napokon vratio, postupno se osjećam sve bolje. Čini mi se da mogu činiti sve što sam činio ranije." (Totalsport)

22.02.2010. 21:02:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh