« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
CATHERINE ASHTON:

Europska unija spremna je pomoći Čileu

Pomoć su pojedinačno ponudile i neke članice Unije, poput Francuske i Velike Britanije, a na isto je spreman i službeni Washington

Catherine Ashton
Catherine Ashton (Wikipedia)
Više o

potres Čile

,

Catherine Ashton

,

pomoć Čile

,

Kristalina Georgijeva

Europska unija spremna je pomoći žrtavama potresa u Čileu, izjavila je u subotu visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton.

Ona je rekla da će ostati u bliskom kontaktu s čileanskom predsjednicom Michelle Bachelet i njezinim novoizabranim nasljednikom Sebastianom Pinerom.

"Europska unija spremna je pomoći stanovništvu Čilea", naglasila je i dodala da se još ne znaju sve posljedice katastrofe.

Europska povjerenica za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva rekla je da je odmah aktivirala odjel za praćenje kriza Europske komisije i tražila od stručnjaka da hitno procijene potrebe.

"Povjerenstvo je spremno odmah pružiti pomoć i koordinirati europske akcije u slučaju da ih Čile zatraži", zaključila je Georgijeva.

Pomoć su pojedinačno ponudile i neke članice Unije, poput Francuske i Velike Britanije, a na isto je spreman i službeni Washington.

U razornom potresu magnitude 8,8 Richtera poginulo je, prema posljednjim podacima, 82 ljudi. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 17:58:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh