« Biznis
objavljeno prije 10 godina
SAVJETI?!

Europska komisija dala preporuke, patit ćemo još gore ...

Morat ćete još rezati, poručuju iz Komisije, uz dodatak da je Hrvatska imala rok do 30. travnja za poduzimanje učinkovitih mjera i detaljno izvješćivanje o strategiji konsolidacije

Ukratko - ježili smo ježa
Ukratko - ježili smo ježa (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

porez na nekretnine

,

preporuke Europske komisije

Europska komisija dala nam je "preporuke", koje se samo tako zovu, a zapravo se radi o  obvezujućim mjerama koje države članice moraju uzeti u obzir pri izradi proračuna i reformskih programa za sljedeću godinu.

Iz Komisije očekuju da ćemo ispuniti glavni cilj za ovu godinu, smanjenje deficita na 4,6 posto BDP-a. Predlažu da se procedura prekomjernog deficita zasad stavi u mirovanje. No, dodaju kako će se već iduće godine morati provoditi strukturne reforme kako bi Vlada ispunila njihove zahtjeve.

Europska komisija zaključila je da je Hrvatska poduzela učinkovite mjere za smanjenje proračunskog deficita te uputila niz preporuka za provedbu strukturnih reformi. Komisija je objavila preporuke za svaku zemlju članicu, zajedno s ocjenama njihovih fiskalnih politika, strukturnih reformi i mjera za rast i zapošljavanje koje trebaju poduzeti u sljedećih godinu i pol dana. 

Preporuke se temelje na detaljnoj analizi dokumenta koje su Komisiji dostavile zemlje članice - nacionalnih reformskih programa i programa konvergencije.

Komisija je poručila da su dvije zemlje, Hrvatska i Poljska, poduzele učinkovite mjere kao odgovor na preporuke Vijeća u vezi s Postupkom prekomjernog deficita (EDP).

02.06.2014. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh