« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NOVA OBEĆANA ZEMLJA?

Europljani emigriraju i traže posao u Brazilu

Brailska građevinska industrija vapi za arhitektama, inženjerima i radnicima - u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo u nogometu i Olimpijske igre

Fotografija vijesti
Više o

posao u inozemstvu

,

posao u Brazilu

U potrazi za poslom, Europljani ponovno idu preko oceana, ali obećana zemlja više nije Amerika, već Brazil. Lokomotivi južnoameričkog razvoja nedostaje kvalificirana radna snaga u nekoliko industrijskih grana piše portal B92.net.

Dvadesetsedmogodišnji Francuz, koji je diplomirao je pije tri godine baš kada je počela ekonomska kriza, u Francuskoj nije mogao naći posao, ali je uspio u Brazilu.

Kao marketinškom konzultantu, daleko mu je bolje nego njegovim prijateljima s fakulteta koji su u domovini nezaposleni, ili su u najboljem slučaju konobari. "Mnogi prijatelji mi sada šalju svoje životopise da im pomognem naći posao u Brazilu", kaže Fabris Virman. 

Posao je našao zahvaljujući internet agenciji za zapošljavanje Europljana u Brazilu. Osnovao ju je jedan Portugalac, koji je i sam potražio ekonomski spas, ironijom sudbine, u bivšoj portugalskoj koloniji. Za samo dva dana, prijavilo se 20.000 ljudi.

"Nadam se da će europskim zemljama biti bolje, ali za sada one imaju veliku ponudu radne snage, a Brazil je taj koji ima potražnju", kaže David Bernardo iz Agencije „Posao za strance u Brazilu".

Brazil će, prema svim prognozama, završiti ovu godinu šesti među svjetskim ekonomijama, prskočivši Veliku Britaniju. Jedino Kina i Indija imaju veći ekonomski rast. Nedavno istraživanje pokazalo je da 80 posto brazilskih kompanija namjerava povećati broj zaposlenih.

14.11.2011. 11:20:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh