« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
EH, DA... :)

Europa se seli online - što sada?

Stvarnost nove stvarnosti su društvene mreže koje su postale gotovo nužni resurs zbog vijesti, razmjene iskustava, opuštanja ili žustre rasprave

Gdje i što?
Gdje i što? (Arhiva)
Više o

EU

,

Europa

,

društvene mreže

Stotine milijuna Europljana sljedeće tjedne će provesti u izolaciji, a njihova nova stvarnost seli se na društvene mreže. Cilj je jasan i vrlo ozbiljan, treba smanjiti širenje smrtonosnog virusa, osigurati medicinske potrepštine i bolničke krevete za one najranjivije i spasiti živote.

No, cilj predstavlja izazov za mnoge u izolaciji - provođenje puno sati u ista četiri zida, bez ćaskanja u uredima ili socijalnog kontakta. Treba i animirati djecu tko ih ima i ako ne idu u školu, a tu je i hladnjak koji mami.

Stvarnost nove stvarnosti su društvene mreže koje su postale gotovo nužni resurs zbog vijesti, razmjene iskustava, opuštanja ili žustre rasprave. Twitter, Facebook i Instagram postali su slamka spasa mnogima.

U Italiji tenori i oni slabijih vokalnih mogućnosti pjevaju sa svojih balkona kako bi razveselili susjede i solidarizirali se. Snimke njihovih izvedbi razveselile su na društvenim mrežama milijune ljudi, i ne samo one u Italiji.

Chris Martin, pjevač Coldplaya održao je koncert u svom domu i prenosio ga uživo na Facebooku, uz hashtag #ZajednoKodKuće. Pjevač John Legend slijedit će njegovu ideju i isto učiniti u utorak.

Za sve koji prate novosti o koronavirusu, broj zaraženih, epidemiološka istraživanja i slično, Twitter je stalni izvor informacija, ali i dezinformacija. Na internetu se neprekidno objavljuju vijesti, komentari stručnjaka, kao i snimke Talijana koji prepričavaju što bi voljeli da su znali prije desetak dana.

Kako je rad od kuće (#WFH na Twitteru) postao norma, dijele se savjeti kako u tom okruženju dati sve od sebe, gdje se smjestiti i kako ostati usredotočen. Ako nemate stol za kojim možete raditi, daska za peglanje može poslužiti kao alternativa.

Savjeti za video konferencije od kuće su očite. Izvucite se iz pidžama i počešljajte se, ali ne morate nužno nositi hlače.

Kućne tjelovježbe dokazano su popularne na Facebooku. Korisnici objavljuju najbolje načine da ostanete u formi dok ste zatvoreni u sobi.

U popularnom videu žena vježba oko gomile rola wc papira na koje su nahrlili kupci u strahu od utjecaja koronavirusa.

Mnogi objavljuju fotografije svojih mačaka i pasa. Neki ljubimci izgledaju iznenađeno zbog neočekivane pažnje koju odjednom dobivaju.

Za mnoge je porast upotrebe društvenih medija posljednjih godina označavao podjele te poticao bijes i ogorčenost, umjesto društvenosti. No kako se Europa prilagođava stvarnosti samoizolacije, postoje znakovi da društvene mreže mogu izvući najbolje iz ljudi.

Korisnici na Twitteru, uz savjete o radu kod kuće ili brizi o starijim rođacima, dopuštaju svima da im se obrate te pozivaju sve one koji žele razgovarati ili podijeliti s njima svoje brige da im se jave.

18.03.2020. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh