« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NOVE CIJENE

Eurodizel najjeftiniji u zadnjih šest godina

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od utorka je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji

Vrijeme je za odlazak na pumpu
Vrijeme je za odlazak na pumpu (DeviantArt)
Više o

cijene goriva

,

nove cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurosuper BS 95

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od utorka je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji.

Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) cijenu ove vrste goriva spustili su nadomak pshološke granice od 7 kuna (prodaje ga za 7,03 kune). U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukuno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Ujedno, ovo je najniža cijena litre eurodizela od kraja prosinca 2009. godine.

Cijene benzinskih goriva u utorak se nisu mijenjale, litra eurosupera 95 se tako prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o komaniji.

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simoličnu 1 lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto. 

26.01.2016. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh