« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
EHHH...

Euro podijelio zastupnike

Vladin prijedlog o uvođenju eura kao službene valute u Hrvatsku od 1. siječnja iduće godine podijelio je u srijedu saborske zastupnike - dok jedni u tome vide višestruku korist, drugi tvrde kako će to značiti dodatan pad

Hoće li sve biti OK?
Hoće li sve biti OK? (Arhiva)
Više o

euro

,

Hrvatska

,

uvođenje eura

Ulazak u eurozonu, Hrvatskoj i njenom gospodarstvu pružit će ogroman kišobran u geostrateškoj poziciji u ovim turbulentnim i kriznim vremenima, rekao je Darko Klasić (HSLS).

Krešo Beljak (HSS) pozdravio je, kako kaže, "napokon" uvođenje eura.

"Ne smatram da je datum loš, nego da kasnimo zbog toga što Hrvatska kasni sa svim integracijama koje smo željeli", ustvrdio je.

Nema dvojbe da je ulazak u eurozonu uspjeh svake zemlje, pa tako i Hrvatske, dodala je Anka Mrak Taritaš (Glas) koja se nada da će korist od uvođenja eura nadmašiti eventualne nedostatke.

U ovom trenutku, nemam razloga u to sumnjati, rekla je zastupnica i nabrojila koristi od uvođenja eura: uklanjanje valutnog rizika, smanjivanje troškova zaduživanja, niže troškove transakcija, poticaj izvozu i stranim ulaganjima.

"Ovo je najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi", suglasan je Boris Lalovac (Klub SDP-a).

Grozdana Perić (Klub HDZ-a) istaknula je kako je riječ o procesu za koji se Hrvatska dugo pripremala, da Hrvatska provodi sve obveze sukladno rokovima i da je dosad ispunila sve uvjete, stabilnost cijena, tečaja i stabilnost javnih financija.

09.03.2022. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh