« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KRŠENJE PROPISA

EU traži od grčkih farmera da vrate 425 milijuna eura subvencija

Poljoprivrednici koji su dobili subvencije od grčke vlade moraju vratiti oko 425 milijuna eura jer se novčano potpomaganje kosi sa zakonom EU-a

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Grčka

,

poljoprivreda

,

subvencije

Oko 425 milijuna eura grčkih subvencija poljoprivrednicima suprotno je zakonu EU-a i taj će se iznos morati vratiti, priopćio je u četvrtak glasnogovornik Europske komisije (EK), javlja Hina.

Točni detalji o tome kada će farmeri morati vratiti novac biti će određeni nakon što Komisija i službeno usvoji tu odluku i objavi je u Europskom službenom glasniku, dodao je glasnogovornik.

"Na Grčkoj je da odluči kako će vratiti taj novac", kazao je glasnogovornik odgovarajući na upit da li će država tražiti novac natrag od svojih farmera. Grčki su poljoprivrednici dobili pomoć 2009. nakon višetjednog blokiranja prometnica, zatvaranja graničnog prijelaza s Bugarskom i odsjecanja glavnih cestovnih pravaca od Atene prema drugim većim gradovima, tražeći smanjenje poreza i subvencije.

U vrijeme kada je paket pomoći dogovoren, grčki mediji su se pitali da li je u skladu s europskim odredbama, ismijavajući neuspjeh vlade da dobije dozvolu Bruxellesa.

05.01.2012. 21:22:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh