« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
napokon

EU gradi ceste na Hvaru

Do 2015. na istočnom dijelu sunčanog otoka obnovit će se prometnice i infrastruktura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

otok Hvar

,

cesta na Hvaru

,

obnova cesta na hvaru

,

projekt na Hvaru

,

EU financira gradnju ceste

Sporazum o uređenju međusobnih prava i obveza u financiranju projektne i ostale dokumentacije te izvedbe radova rekonstrukcije i uređenja državne ceste D-116 na dionici Poljica-Sućuraj, na otoku Hvaru, danas su u Splitu potpisali predstavnici Hrvatskih cesta, općina Jelsa i Sućuraj, Hvarskog vodovoda, HEP-a i Splitsko-dalmatinske županije

Projekt je vrijedan 40 milijuna eura i obuhvaća rekonstrukciju ceste između Poljica i Sućurja te izgradnju "T" raskrižja na mjestu priključaka budućih turističkih zona, vodoopskrbnog cjevovoda i elektroopskrbnog voda u okviru cestovnog zemljišta naznačene dionice, a radovi će se izvoditi u razdoblju od 2012. do 2015. godine.

Projekt je kandidiran je za financiranje nepovratnim sredstvima iz fondova Europske unije, izvijestili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ističu kako je riječ o važnom projektu za istočni dio otoka Hvara kako u prometnom tako i infrastrukturnom smislu.

Procjenjuje se, naime, da će sat i pol putovanja po samo 38 kilometara ceste od Sućuraja do Jelse (koja sada sliči na južnoameričke planinske putove) realizacijom projekta skratiti na 20 minuta do pola sata. Projekt će sigurno imati izuzetan učinak na turizam i oživjeti zapuštena i napuštena mjesta poput npr. Gdinja i Bogomolja.

Također će se poboljšati vodoopskrba i elektroopskrba, jer se do sada taj dio otoka Hvara strujom opskrbljivao iz Makarskog primorja, što je u vrijeme turističke sezone, kada se na tom području povećava potrošnja, predstavljalo veliki problem, navodi se u priopćenju Splitsko-dalmatinske županije.

08.09.2009. 07:03:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh