« Ekosfera
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
WTF?!

EU će zabraniti sve stare sorte biljaka?

Ako ste bili oduševljeni odlukom EU da svakoj članici omogući odluku o uzgoju GMO biljaka ili zabrani istih, moramo vam probušiti balon sreće ...

Zlo ulazi na mala vrata
Zlo ulazi na mala vrata (Arhiva)
Više o

EU Plant Reproductive Material Law

,

GMO

,

stare sorte

,

Monsanto

EU Plant Reproductive Material Law ime je zakona koji će svim ljubitelja prirodnih, starih sorti biljaka ogaditi život, a dizajnerima smrti iz Monsanta i sličnih tvrtki nabaciti dijabolični osmijeh na lice.

Naime, prošlog je tjedna javnost oduševljeno prihvatila odluku EU da zemljama članicama ostavi odluku o uzgoju ili zabrani GMO biljaka. Naizgled je sve ružičasto - kod nas se GMO ne smije uzgajati, sad nas EU na to neće moći prisiliti i mi ćemo i dalje jesti povrće i voće s prirodnim okusom, šarmantno ružno i beskrajno zdravo ...

No, situacija je zapravo dijametralno suprotna i uskoro bi se mogli naći u pravoj noćnoj GMO mori - sprema se EU Plant Reproductive Material Law koji će nas natjerati da za svaku staru sortu iskrcamo gomilu novaca kako bi je mogli uzgajati!

Naravno, priča postaje još gora - osim biljaka koje sadimo u svom vrtu, EU planira postaviti sustav certificiranja sjemenja i za travu i šumu, tako da ni naši pašnjaci neće biti pošteđeni terora GMO biljaka.

Priča je, kao i sve zle priče, jednostavna - svako sjeme mora se certificirati dugotrajnim i skupim procesom, koji za jedan Monsanto ili Pioneer ne predstavlja nikakav problem, no uzgajivače ekoloških proizvoda stavlja pred zid, a vjerovali ili ne, i vas i vaš vrt koji ste posadili pred kućom.

Prema prijedlogu zakona koji možete pročitati OVDJE, Europska komisija će nadzirati sadnju apsolutno svega prema lukavo smišljenom planu - stvara se lista ozakonjenih i testiranih vrsti biljaka koje se mogu koristiti na području EU, a za to je nadležna Agencija za biljne vrste.

Tako će zakon propisati kako je ilegalno saditi, reproducirati, prodavati i zamjenjivati bilo kakvo sjeme koje nije "certificirano" od strane ovlaštene agencije, a uz to ide i godišnja provjera liste biljaka, naplata u skladu s certifikacijom i brojnošću, kao i prijava bilo kojeg prekršaja - bilo to na javnoj površini, poljoprivrednom dobru ili vašem balkonu!?

Stoga, shema je jednostavna - u vrlo kratkom roku možemo očekivati tužbu Monsanta koji će našu državu optužiti za ometanje slobodnog tržišta zabranom sađenja GMO-a koju ćemo, naravno, izgubiti.

Slijedi postupak certificiranja tradicionalnih sorti koji, možemo se kladiti, naša Vlada neće provesti jer "nema novaca" i naša će djeca već za koju godinu "uživati" u smrtonosnim, bljutavim dizajnerskim biljkama uzgojenim u mračnim Monsantovim podrumima ....

Mislite da je ovo teorija zavjere? Na žalost, nije ...

 

19.01.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh