Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2015. 09:02:00
WTF?!

EU će zabraniti sve stare sorte biljaka?

Ako ste bili oduševljeni odlukom EU da svakoj članici omogući odluku o uzgoju GMO biljaka ili zabrani istih, moramo vam probušiti balon sreće ...

Zlo ulazi na mala vrata
Zlo ulazi na mala vrata (Arhiva)

EU Plant Reproductive Material Law ime je zakona koji će svim ljubitelja prirodnih, starih sorti biljaka ogaditi život, a dizajnerima smrti iz Monsanta i sličnih tvrtki nabaciti dijabolični osmijeh na lice.

Naime, prošlog je tjedna javnost oduševljeno prihvatila odluku EU da zemljama članicama ostavi odluku o uzgoju ili zabrani GMO biljaka. Naizgled je sve ružičasto - kod nas se GMO ne smije uzgajati, sad nas EU na to neće moći prisiliti i mi ćemo i dalje jesti povrće i voće s prirodnim okusom, šarmantno ružno i beskrajno zdravo ...

No, situacija je zapravo dijametralno suprotna i uskoro bi se mogli naći u pravoj noćnoj GMO mori - sprema se EU Plant Reproductive Material Law koji će nas natjerati da za svaku staru sortu iskrcamo gomilu novaca kako bi je mogli uzgajati!

Naravno, priča postaje još gora - osim biljaka koje sadimo u svom vrtu, EU planira postaviti sustav certificiranja sjemenja i za travu i šumu, tako da ni naši pašnjaci neće biti pošteđeni terora GMO biljaka.

Priča je, kao i sve zle priče, jednostavna - svako sjeme mora se certificirati dugotrajnim i skupim procesom, koji za jedan Monsanto ili Pioneer ne predstavlja nikakav problem, no uzgajivače ekoloških proizvoda stavlja pred zid, a vjerovali ili ne, i vas i vaš vrt koji ste posadili pred kućom.

Prema prijedlogu zakona koji možete pročitati OVDJE, Europska komisija će nadzirati sadnju apsolutno svega prema lukavo smišljenom planu - stvara se lista ozakonjenih i testiranih vrsti biljaka koje se mogu koristiti na području EU, a za to je nadležna Agencija za biljne vrste.

Tako će zakon propisati kako je ilegalno saditi, reproducirati, prodavati i zamjenjivati bilo kakvo sjeme koje nije "certificirano" od strane ovlaštene agencije, a uz to ide i godišnja provjera liste biljaka, naplata u skladu s certifikacijom i brojnošću, kao i prijava bilo kojeg prekršaja - bilo to na javnoj površini, poljoprivrednom dobru ili vašem balkonu!?

Stoga, shema je jednostavna - u vrlo kratkom roku možemo očekivati tužbu Monsanta koji će našu državu optužiti za ometanje slobodnog tržišta zabranom sađenja GMO-a koju ćemo, naravno, izgubiti.

Slijedi postupak certificiranja tradicionalnih sorti koji, možemo se kladiti, naša Vlada neće provesti jer "nema novaca" i naša će djeca već za koju godinu "uživati" u smrtonosnim, bljutavim dizajnerskim biljkama uzgojenim u mračnim Monsantovim podrumima ....

Mislite da je ovo teorija zavjere? Na žalost, nije ...

 

19.01.2015. 09:02:00
http://metro-portal.hr/eu-ce-zabraniti-sve-stare-sorte-biljaka/89646/