« Svijet
objavljeno prije 10 godina
PROBLEMI

Erupcija Popocatepetla otkazala letove

U neposrednoj blizini zračne luke nije zabilježena nazočnost vulkanskog pepela, koji može oštetiti zrakoplovne motore

Opasnost je na drugoj razini od četiri
Opasnost je na drugoj razini od četiri (Twitter)
Više o

vulkan

,

erupcija

,

Popocatepetl

Nekoliko letova najvećih američkih kompanija odgođeno je do daljnjega, izjavio je Richard Jimenez, glasnogovornik zračne luke, 'Odluku o neletenju iz Mexico Cityja donijele su te zrakoplovne tvrtke, ali zračna luka je otvorena', izjavio je drugi predstavnik zračne luke, Andres Gomez, za jednu televizijsku postaju.

Prema njegovim riječima, meksičke kompanije nisu otkazale letove. Vodeća meksička zrakoplovna tvrtka AeroMexico u četvrtak ujutro na kratko je bila obustavila letove, ali je opet normalizirala promet u roku od sat vremena.

Vulkan Popocatepel u državi Puebla u središtu Meksika ove je godine aktivniji nego inače, što je natjeralo vlasti da izdaju upozorenja, ali nije bilo evakuacija. Upozorenje na opasnost od vulkana na 'žutoj' je razini, što je druga razina od ukupno četiri, a to pak znači da je vulkan aktivniji nego obično ali nema opasnosti od erupcije, izjavio je koordinator meksičkih službi za hitna stanja Luis Felipe.

U neposrednoj blizini zračne luke nije zabilježena nazočnost vulkanskog pepela, koji može oštetiti zrakoplovne motore. Zračna luka u Mexico Cityju zabilježila je 174.511 polijetanja i slijetanja od siječnja do lipnja, a godišnje kroz nju prođe više od 29 milijuna putnika.

05.07.2013. 08:06:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh