« Seks
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
ZNATE LI?

Erogene zone na muškom tijelu

Stalno se govori o ženskim erogenim zonama, no što je s muškima i zašto su često zanemarene?

Znate li što pali vašeg muškarca?
Znate li što pali vašeg muškarca? (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

muške erogene zone

Stručnjaci opisuju najseksi mjesta na muškom tijelu na koja trebate posebno obratiti pozornost:

Bradavice - isti dio tijela kod muškarca i žena, ali njegove su možda čak i osjetljivije od vaših jer nisu naviknuti na česte dodire. "Za mnoge muškarce, njihove bradavice su neistražen teritorij, erogena zona s kojom nisu eksperimentirali", objašnjava klinička psihologinja Patti Britton. Dirajte ih i iznenadit ćete se koliko ćete mu užitak pružiti.

Donja usna - usne su općenito jedan od najosjetljivijih dijelova tijela. Prepustite se ljubljenju - to je razlog zašto grickanje može muškarca dovesti do ruba ako se pravilno radi. Predlaže se grickanje njegove donje usne, a prema sklonostima sami odredite tempo i jačinu. 

Donji dio leđa - kako objašnjava klinička seksologinja i psihoterapeutkinja Kristie Overstreet, pudendalni živac koji stimulira sva područja prepona nalazi se ovdje, na dnu kralježnične moždine. Uživajte i lagano krenite prstima te otkrijete kako vaš partner reagira.

Filtrum - seksologinja dr. Jess O'Reilly objašnjava da se filtrum, malo udubljenje između nosa i usnice, već dugo smatra erogenom zonom. Zapravo dodaje da je ime za taj dio tijela došao iz latinskog jezika i znači "ljubavni napitak". Predlaže stimulaciju filtruma usnama prije nego što jezikom dodirnete njegovu gornju usnu.

Prednji dio vrata - nikada ne biste pomislili da je Adamova jabučica erogena zona? Ali ako jeste dobro poznajete muško tijelo. "Dio ispod je Adamove jabučice povezan je sa spolnim organima objašnjeno je tradicionalnoj kineskoj medicini", kaže refleksolog Mantak Chia, autor knjige "Sexual Reflexology". Pustite muškarca da leži i doslovno mu sišite Adamovu jabučicu, ali pazite na pritisak. Također, možete masirati to područje kružnim pokretima kako biste našli točku na njegovoj štitnjači.

Raphe linija - ova važna linija na muškom tijelu smještena je na sredini njegovih genitalija, od anusa do vrha penisa. Za stimulaciju predlaže korištenje jezika kako bi ga zadirkivali, a naravno možete se slobodno prepustiti mašti.

Unutarnja strana bedara - čak i bez nekih senzacionalnih pokreta, dovoljno je samo biti blizu ovog područja i sigurno je da će muškarac biti potaknut na sljedeći korak", kaže terapeut za veze Eboni Harris te dodaje da je unutarnja strana jako blizu penisa. Harris predlaže da odvojite vrijeme za ljubljenje i lizanje ovog dijela tijela prije li nego ga počnete zadovoljavati oralno. Zadirkujte ga i eksperimentirajte s usnama. Može krenuti s nježnim poljupcima. 

V linija na donjem dijelu trbuha - osim što je zabavno za vas, diranje v-zone će kod vašeg partnera izazvati posebno zadovoljstvo jer vas može i gledati dok ga uzbuđujete, objašnjava klinička seksologinja i psihoterapeutkinja Kristie Overstreet. Pustite ga da leži na leđima i dajte mu ono što doista želi.

25.05.2019. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh