« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
FORA :)

Epson i finski muzej u suradnji

Epson, vodeći svjetski proizvođač projektora, novome finskom muzeju pruža interaktivno iskustvo japanskog umjetničkog kolektiva teamLab

Epsonovi projektori u muzeji
Epsonovi projektori u muzeji (Epson)
Više o

muzej

,

projektori

,

Epson

,

Amos Rex

Epson, vodeći svjetski proizvođač projektora 1 , odabrana je marka novootvorenog umjetničkog muzeja Amos Rex u središtu Helsinkija, u kojemu se interaktivne digitalne instalacije kolektiva teamLab projiciraju pomoću 118 Epson projektora velike svjetlosne snage, a ostalih 17 se upotrebljava za produkciju promotivnih natpisa te u obrazovne svrhe na različitim lokacijama u muzeju.

„Ova izložba istražuje mogućnosti Epson projektora u pružanju javnosti zaista sveobuhvatnog iskustva, koji će muzeju pomoći utvrditi položaj Helsinkija kao Europske prijestolnice kulture", kaže Neil Colquhoun, izvršni direktor za profesionalne zaslone u tvrtki Epson Europe. „Muzeji, osobito oni koji teže stvaranju moderniziranog i interaktivnog iskustva za svoje posjetitelje, praktični su mediji za Epson projektore u oživljavanju kulture pomoću oštrih i svijetlih slika te dugotrajne izvedbe koja ne iziskuje zahtjevno održavanje."

Epsonovi 3LCD projektori upotrijebljeni su za projekciju interaktivnih digitalnih instalacija interdisciplinarnog umjetničkog kolektiva teamLab koji se sastoji od 500 programera, inženjera, CG animatora, matematičara i arhitekata čiji je cilj „pomoću umjetnosti istražiti novi odnos između ljudi i svijeta". Kolektiv teamLab ove je godine simultano pokretao opsežne izložbe, a muzej MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless otvoren je u lipnju u Tokiju te popraćen velikim uspjehom.

„Izložbe kolektiva teamLab iznimno su zahtjevne u tehničkom pogledu. Epsonovi 3LCD laserski projektori najbolji su izbor za ovaj izazov zbog svoje svjetline, kontrasta i prikaza boja", kaže Kai Kartio, ravnatelj muzeja Amos Rex.

Opisan kao prostor susreta umjetnosti i urbane kulture, muzej Amos Rex namijenjen je stvaranju fleksibilnih jedinica kako bi se podredio potrebama suvremene umjetnosti koja se neprestano mijenja. Stoga izvanredna svjetlina i boja 3LCD laserskih projektora te fleksibilnost instalacije od 360° čine tvrtku Epson, vodećeg svjetskog proizvođača projektora, savršenim izborom muzeja za oživljavanje ovog iskustva. 

Upotrijebljeni Epson projektori uključuju 3LCD laserski izvor svjetlosti, ugrađeni 4K, projekciju izuzetno kratkog dometa i 3LCD proizvode sa žaruljom. Tržište za projektore koji se upotrebljavaju u institucijama, uključujući i muzeje, povećalo se za više od 70 % u proteklih 10 godina (od 2008. do kraja 2017.), a tvrtka Epson utržila je 30 % ovog i 138 % više od proizvođača s drugim najvećim udjelom na tržištu 2 .

[1] Futuresource Consulting Limited - Uvid u tržište projektora - WorldWide Analyser CY 2017-2018 [2] Futuresource Consulting Limited - Uvid u tržište projektora - WorldWide Analyser CY 2008-2018.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

20.12.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh