« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina
TALLINN

EP jedrenje: zlatni Tina Mihelić i Tonći Stipanović

Tina Mihelić obranila je naslov europske prvakinje u klasi Laser Radial, a Tonći Stipanović je prvak u klasi Laser

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Brešan/Cropix)
Više o

Tonči Stipanović

,

Tina Mihelić

,

Informatički ratovi

Hrvatski jedriličari Tina Mihelić i Tonći Stipanović osvojili su naslove europskih prvaka u klasama Laser Radial i Laser na EP koje je danas završeno u Tallinnu.

Mihelić je tako obranila naslov osvojen prošle godine u danskom Charlotenlundu, te osvojila drugo žensko odličje na EP-ima. U posljednjem plovu 22-godišnja studentica Pomorskog fakulteta u Rijeci zauzela je četvrto mjesto, te je do zlata stigla sa samo 15 kaznenih bodova. Druga Britanka Charlotte Dobson ima 30 bodova, a treća Belgijanka Evi van Acker 37. Druga hrvatska predstavnica Marina Dujmović natjecanje je završila na 72. mjestu.

Član splitskog Moranara i student Pravnog fakulteta u Splitu, Tonći Stipanović je u završnom plovu bio drugi čime je obranio ukupno vodstvo. Do zlata je stigao s ukupno 32 kaznena boda, srebrni Britanac Paul Goodison ima ih 40, a brončani Nijemac Philipp Buhl 53.

Luka Radelić je natjecanje okončao na devetom mjestu, Milan Vujasinović je 11., Ivan Taritaš 26., Daniel Mihelić 32., a Tonko Kuzmanić 90. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 17:54:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh