« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SP 2010.

Englezi slave "najbolju grupu od Beatlesa"

Slovenija, SAD i Alžir u otočkim medijima već su pobijeđeni, san se ostvaruje, a očekivanja ne sežu niže od polufinala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SP 2010.

,

Engleska

Engleski tisak ne skriva svoje oduševljenje u subotu nakon ždrijeba za SP koje je u petak održano u Cape Townu i na kojem je oprema njihovom mišljenju Engleka dobila "najbolju grupu od Beatlesa", sa Slovenijom, SAD-om i Alžirom.

"Sun" uz imena četiri ekipe crvenim slovima piše "Easy" (lagano). Tabloid slavi "najbolju englesku grupu od Beatlesa". Njegov konkurent "Express" pozdravlja "put prema slavi".

"San se ostvaruje", piše "Daily Mirror", dok "Daily Mail" ide najdalje govoreći već o osmini finala protiv Njemačke, četvrtini protiv Francuske, polufinalu protiv "moćnog Brazila". I na kraju, "ako u finalu zgaze Španjolsku moći će se smatrati najboljom ekipom na svijetu, dodaje "Daily Mail".

Čak je i tradicionalni tisak optimističan, "Times" hvali "jedan od najpovoljnijih ždrijebova u povijesti Engleske" te se nada "najmanje polufinalu".

Ni igrači nisu imuni na taj val oduševljenja. Kapetan reprezentacije John Terry je za "Sun" izjavio "da njegova ekipa može ući u povijest". "S Fabiom Capellom smo se susreli s dvije ekipe (SAD i Slovenija) i obje smo pobijedili", podsjeća Steven Gerrard u "Daily Mirroru".

Što se tiče trećeg protivnika Alžira, njega svi smatraju "najslabijom afričkom državom koja se plasirala na SP".

Engleski je tisak tradicionalno vrlo optimističan prije početka SP, unatoč dosta skromnim rezultatima od prvenstva 1966. Najbolji nastup na svjetskom prvenstvu Engleske od tada bilo je polufinale 1990.

Kod kladioničara je Capellova ekipa jedna od favorita prvenstva zajendo sa Španjolskom i Brazilom. (hina/metro-portal)

05.12.2009. 15:33:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh