« Fun
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
TRAŽI PRILIKU

Englez pametniji od Einsteina radi kao perač prozora

Njegov je kvocijent inteligencije došao do izražaja tek na biljarskom prvenstvu jer odlično računa vektore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (trowbridgepoolleague.org.uk)
Više o

IQ

,

Steve Borlase

Englez Steve Borlase iz Warminstera je jedan od najpametnijih ljudi u zemlji, čiji je IQ 180, a radi kao perač prozora. Za Borlasea kažu da je inteligentniji od Alberta Einsteina, jer je već u petoj godini rješavao komplicirane matematičke zadatke. Sposoban je množiti i dijeliti šesteroznamenkaste brojeve brže nego što prosječnom čovjeku treba da te brojeve upiše u kalkulator. 

"S pet godina sam pao u parku i nešto se u meni promijenilo. Otkako sam pao na glavu bio sam u stanju rješavati najteže artimetičke zadatke. Kad trebam nešto izračunati, vidim razne brojeve ispred sebe i onaj koji je nasvijetljiji pokazuje mi točan rezultat. Radim kao perač prozora, ali bih volio kada bi mi neko dao priliku da pokažem što znam s brojevima", rekao je Borlase za britanski Metro.

Njegov zasad neiskorišteni talent stalno zabavlja njegove prijatelje koji ga testiraju prilikom shoppinga gdje im služi kao ljudski kalkulator. U školi njegov talent nije bio od velike koristi te je iz matematike imao četvorku

Njegov koefcijent inteligencije je veći nego kod Alberta Einsteina, Stephena Hawkinga i Carol Vorderman. Ipak, postoji područje u kojem je vrlo uspješan. Naime, Borlase je nekoliko puta predstavljao Englesku na bilijarskom prvenstvu, jer je u stanju savršeno izračunati vektore.

02.04.2012. 10:13:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh