« Život
objavljeno prije 15 godina
KORISNA PRIMJENA

Engleskinja putem Facebooka pronašla sina otetog 1982.

Avril Grube od sina je rastavio njegov otac koji ga nije vratio s vikenda nego odveo u Mađarsku.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Engleska

,

Facebook

,

Mađarska

,

otmica djeteta

,

Avril Grube

,

Gavin Paros

,

izgubljeni sin

Engleskinja (62) pronašla je s pomoću društvene mreže Facebooka svog sina kojeg je prije 27 godina oteo njegov otac kad mu je bilo nepune tri godine, rekla je osoba iz njezina okružja.

Avril Grube, koja živi u gradu Pooleu, izgubila je svaku vezu sa sinom Gavinom Parosom kad ga otac nije vratio na kraju vikenda, nego ga je odveo u Mađarsku. Nakon razvoda ona je dobila skrbništvo nad sinom.

Obratila se vlastima dviju zemalja i pisala tadašnjoj premijerki Margaret Thatcher, ali sva su nastojanja bila uzaludna.

Njezina mlađa sestra pronašla je ime svog nećaka s pomoću pretraživača Google koji ju je uputio na stranicu Gavina Parosa na Facebooku, na kojoj je naveo ime svoje majke.

"Čim sam ga našla na Facebooku, telefonirala sam Avril i rekla joj da sjedne i posluša važnu vijest", prisjeća se.

Avril Grube je nedavno izišla iz bolnice nakon moždanog udara koji je doživjela za Božić i u ovome tjednu je prvi put nakon odvajanja vidjela svog sina.

Oni su međutim morali potražiti prevoditelja jer mladi čovjek ne govori engleski. On je pokušao pronaći svoju englesku obitelj nakom smrti oca 2006. Gavin ima obitelj i troje djece s kojima se planira preseliti u Englesku. (hina/metro-portal)

29.05.2009. 16:34:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh