« Sport
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Engleski navijači opet udaraju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

sukob navijača

,

engleski navijači

,

Njemačka - Engleska

Usprkos iznimnim mjerama osiguranja uoči prijateljske nogometne utakmice između Njemačke i Engleske na nekoliko berlinskih lokacija je došlo do sukoba navijača.

Najveći sukob izbio je na Alexanderplatzu, no policija je brzo reagirala i smirila situaciju. U pritvoru su završila dva njemačka navijača i jedan Englez. Do sukoba je došlo i u jednom kafiću u centru grada, no policija je još jednom brzo reagirala, a ovoga puta privela je petoricu izgrednika.

Zanimljivo, u Njemačku je doputovalo i 140 navijača koje engleske vlasti smatraju potencijalnim huliganima, pa na njih njemačka policija pozorno pazi. Za razliku o njih devetorica registriranih huligana su privedena u Engleskoj prilikom pokušaja izlaska iz zemlje.

Svih 74,244 ulaznica koje su puštene u prodaju su razgrabljene, a na Olimpijskom stadionu u Berlinu se očekuje i 8.000 engleskih navijača.

Da ipak svi engleski navijači ne razmišljaju o neredima i tučnjavama pokazao je i primjer predstavnika Udruge navijača engleske reprezentacije koji su zajedno sa skupinom njemačkih navijača odali počast žrtvama Holokausta. (hina/metro-portal)

20.11.2008. 11:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh