« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
bez alibija

Idemo ponoviti nogometnu povijest!

Najuzbudljiviji susret kvalifikacija za SP opasno se približava - u 21 sat Hrvatska ide ponovo pokazati svijetu tko je gazda na Wembleyju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Slaven Bilić

,

Wembley

,

utakmica Hrvatska-Engleska

,

kvalifikacije za SP

,

Engleska - Hrvatska

Optimistične najave navijača, tarot prognoze, razne statistike i međusobna prepucavanja kojima se bave mediji s obje strane, pasti će u drugi plan kad na vrući engleski teren istrći 11 hrvatskih reprezentativaca.

Slaven Bilić do zadnjeg trenutka skriva sastav i odgovor na pitanje tko će zamijeniti Ćorluku i Modrića, inače stožerne igrače prve momčadi.

Izbornik je nakon posljednjeg jučerašnjeg treninga samo najavio: "Siguran sam, uvjeren, tko god sutra izađe na Wembley će biti maksimalno spreman. Ovo je najposebniji stadion na svijetu, tko god istrči, bit će spreman."

Dvije velike pobjede u prošlom kvalifikacijskom ciklusu pokazuju da Hrvatska može napuniti mrežu razvikanih engleskih zvijezda, ali visoki domaći poraz iz rujna prošle godine upozorava da je Gordi Albion s Capellom jedna sasvim nova, opasnija momčad.

"Uvjeravam vas da moja ekipa ne cijeni nikoga više od Engleske. Ako tome dodate situaciju u skupini, gdje imamo još 2-3 utakmice i neizvjestan status, ne moramo uopće pričati o motivaciji", rekao je Bilić u najavi utakmice.

Neizvjestan status u kvalifikacijama za Južnu Afriku, kojeg ponajviše imamo zbog slabe predstave protiv Ukrajine u Maksimiru, izgledao bi nešto bolje u slučaju nova 3 boda.

Međutim, ni večerašnja pobjeda prema nekim kalkulacijama neće biti dovoljna za osvajanje drugog mjesta ako se ne poklope rezultati konkurenata. Idealan scenarij bio bi osvajanje jednog ili tri boda uz poraz Ukrajine protiv Bjelorusije.

Bez obzira na težinu situacije, i sam izbornik je najavio da se najbolji hrvatski nogometaši večeras sigurno neće predati, a iako nisu favoriti na papiru, mogu se povesti za izjavama navijača koji će ih bodriti s tribina: "Idemo tiho, ali se vraćamo mnogo bučniji!"

09.09.2009. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh