« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
COOL

Emoji Scavenger Hunt, zabavna igra koja će vas upoznati sa strojnim učenjem

Emoji Scavenger Hunt igra temelji se na strojnom učenju i tijesnoj vezi s neuronskom mrežom

Edukativna igra
Edukativna igra (Screenshot)
Više o

igrice

,

Emoji Scavenger Hunt

,

strojno učenje

Želite li se na jednostavan i zabavan način upoznati sa svijetom umjetne inteligencije, strojnog učenja i neuronskih mreža? Predlažemo da zaigrate igru Emoji Scavenger Hunt, na bilo kojem Android i iOS uređaju.

Emoji Scavenger Hunt igra temelji se na strojnom učenju i tijesnoj vezi s neuronskom mrežom. Izradio ju je Google Brand Studio. Bit igre je pronaći u stvarnom svijetu neki objekt ili objekt sličan emojiu pokazanom na zaslonu pametnog telefona. Kada pronađete objekt potrebno je usmjeriti na njega kameru i uređaj bi ga trebao prepoznati pomoću umjetne inteligencije. Za svaku stavku imate samo nekoliko sekundi, ovisno o razini težine. Ako u to vrijeme ne pronađete emoji, igra završava i nudi mogućnost dijeljenja rezultata na društvenim mrežama. Svaka emoji pronađena u stvarnom životu donosi bodove te idete na novu razinu.

Igra funkcionira bez aplikacije ili potrebe za instalacijom. Pokreće se iz web preglednika. Prilikom pokretanja igre morate dati pristup kameri. No ne brinite. Google neće moći vidjeti što snimate na video jer TensorFlow open-source okvir za strojno učenje pomoću JavaScript-a na kome se temelji igra, ne pristupa poslužiteljima. Osim toga, izvorni kod ovog softvera je potpuno dostupan svima na GitHubu , gdje možete pažljivo proučiti što se točno dešava s vašim podacima za vrijeme igranja igre.

Nakon što omogućite pristup kameri, vidjet ćete odbrojavanje i čuti neke zvukove i tada će vam se prikazati emoji koji morate pronaći. Usput će te se morati dosta kretati po vašoj sobi ili stanu, što je odlično s obzirom na naše loše navike dugotrajnog sjedenja. Igra u velikoj mjeri pokazuje samo svakodnevne predmete koje svatko obično ima u dosegu: cipelu, olovku, žlicu, itd., ali također može pokazati i životinju od koje biste trebali brzo pronaći fotografiju ili sliku. Pogledajte kako izgleda igranje na videu:

Možda vam se Emoji Scavenger Hunt  neće učiniti kao neka previše ozbiljna i cool igra jer vas podsjeća na Pokemone, no ima za cilj omogućiti bolje razumijevanje strojnog učenja jednostavnim vizualnim i zvučnim iskustvima.

Igra: Emoji Scavenger Hunt

Piše: Sanja Ledinek
06.04.2018. 09:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh