« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RECOVERY

Eminem na vrhu

Eminemov novi album postiže rekordnu prodaju, a hvali ga i publika i kritika - OSVOJITE ALBUM

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Eminem/Getty Images)
Više o

Rihanna

,

rekordna prodaja

,

Eminem

,

presuda Gotovini

,

gužva Lučko

,

ricinska bomba

Sedmi studijski album američkog rappera Eminema (Marshall Bruce Mathers III) izašao je prije nešto više od dva mjeseca. Nasljednik Relapse-a prodan je u prvom tjednu na američkom tržištu u čak 741.000 primjeraka.

Osvojite album Recovery na Metro portalu!

Na Billboardovoj ljestvici 200 (SAD) odmah se pojavio na prvom mjestu, baš kao i s druge strane Atlantika. Do prije tri dana zadnji podaci govore o čak 2.320.000 prodanih primjeraka u SAD-u. Veliki hitovi No Love, Not Afraid i Love The Way You Lie prošli su više nego zapaženo, pogotovo ovaj posljednji u suradnji s megazvijezdom Rihannom koji je bio pun pogodak.

eminem_gi.jpg

Recovery je album koji daje pomalo introspektivniji i emocionalniji sadržaj od prethodnika, a dobra ga je prihvatila i publika i glazbena kritika.

>>Eminema obožava više od 10 milijuna ljudi

Na albumu se radilo od 2009., a produkciju je radilo više producenata - Alex da Kid, Just Blaze, Boi-1da, Jim Jonsin, DJ Khalil i Dr. Dre.

Još jedan zanimljiv podatak je da je u prvom tjednu Eminem zabilježio prodaju veću od svih ostalih albuma iz Top 10 zajedno, a ostvario je i najbolji tjedni rezultat nakon albuma 'Black Ice' grupe AC/DC. Oni su prodali 784,000 primjeraka u prvom tjednu u SAD-u.

Eminem je do sada simultano osvajao broj jedan UK i US charta čak pet puta, s albumima The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Curtain Call (2005) i Relapse (2009).

Popis pjesama:
Cold Wind Blows
Talkin' 2 Myself (feat. Kobe)
On Fire
Won't Back Down (feat. P!nk)
W.T.P.
Going Through Changes
Not Afraid
Seduction
No Love (feat. Lil Wayne)
Space Bound
Cinderella Man
25 To Life
So Bad
Almost Famous
Love The Way You Lie (feat. Rihanna)
You're Never Over

O popularnosti govori i podatak da je video spot za pjesmu Love The Way You Lie u relativno kratkom vremenu pogledalo više od 73 milijuna ljudi:

02.09.2010. 12:10:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh