« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine
UPS! ;)

Elon Musk protiv Twittera kakav je sada

Tvrtka je imenovala Muska u odbor u utorak, nakon što je otkrio da je stekao više od devet posto udjela u tvrtki, što ga čini najvećim dioničarom Twittera

Twitter u problemu?
Twitter u problemu? (Arhiva)
Više o

Twitter

,

Elon Musk

Elon Musk postao je najveći pojedinačni vlasnik Twittera i očito je napraviti nešto što s tom društvenom mrežom koja od početka ima problema - premalo "velikih" korisnika objavljuje na Twitteru, a dok je Jack Dorsey bio šef, stalno se opirao idejama da se Twitter unaprijedi.

"Većina ovih 'top' profila rijetko tvita i objavljuje vrlo malo sadržaja", napisao je šef Tesle, uz popis 10 profila s najviše pratitelja, na kojem se on nalazi na osmom mjestu s 81 milijunom pratitelja.

- Umire li Twitter?, upitao je.

Bivši američki predsjednik Barack Obama na vrhu je sa 131 milijunom pratitelja, a slijede zvijezde poput Biebera, Katy Perry, Rihanne i Taylor Swift, te indijski premijer Narendra Modi i nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo.

"Na primjer, @taylorswift13 nije ništa objavila tri mjeseca", nastavio je Musk.

"A @justinbieber objavio je samo jednom u ovoj godini", dodao je.

Tvrtka je imenovala Muska u odbor u utorak, nakon što je otkrio da je stekao više od devet posto udjela u tvrtki, što ga čini najvećim dioničarom Twittera.

Musk je rekao da se raduje što će uskoro napraviti "znatna poboljšanja na Twitteru" i počeo ispitivati svoje pratitelje treba li dodati gumb "uredi" na uslugu, o čemu se dugo raspravljalo.

Twitter je najavio da će to testirati.

Musk je u četvrtak na Twitteru objavio fotografiju na kojoj puši marihuanu na podcastu Joea Rogana 2018., uz natpis: "Twitterov sljedeći sastanak odbora gorjet će."

Njegove ludorije često izazivaju čuđenje i povremeno osudu, primjerice kada su židovske skupine osudile njegov tvit u kojemu je usporedio kanadskog čelnika Justina Trudeaua s Adolfom Hitlerom zbog propisanog cjepiva protiv COVID-a. Musk je poslije obrisao tvit bez isprike.

Imenovanje je izazvalo dvojbe među nekim zaposlenicima, navodi Washington Post.

Radnici društvene mreže sa sjedištem u Kaliforniji naveli su da su zabrinuti zbog Muskovih izjava o transrodnim pitanjima i njegove reputacije teškog i neumoljivog vođe, prema izjavama na Slacku koje je pregledao Post.

Kalifornijska agencija tužila je Teslu, navodeći diskriminaciju i uznemiravanje crnih radnika.

Proizvođač električnih automobila odbacio je optužbe, rekavši da se protivi diskriminaciji. 

10.04.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh