« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TKO?

Eksplozija u Podsusedu jest izazvana eksplozivnom napravom

Potvrđeno je da je bila riječ o eksplozivnoj napravi, ali policija tvrdi da je prerano za špekulacije o terorizmu

Očevid u Podsusedu
Više o

eksplozija u Podsusedu

,

Podsused

PU Zagrebačka oglasila se priopćenjem o ranojutrošnjoj eksploziji koja je uzdrmala Podsused. Policijskim očevidom utvrđeno je da je jutrošnju eksploziju na željezničkoj pruzi u Podsusedu prouzročila nepoznata eksplozivna naprava, a o kakvoj je napravi riječ pokazat će daljnje kriminalističko istraživanje, doznaje se u PU zagrebačkoj.

Riječ je o izvanrednom događaju, izjavila je Hini Gordana Dušanić iz PU zagrebačke. Međutim, odgovorila je, o mogućem terorističkom činu, preuranjeno je špekulirati. Najavila je da bi policija sutra trebala reći više o samom događaju.

Stručnjaci pak smatraju da vjerojatno nije riječ o terorističkom činu već da se radi o nekom tehničkom uzroku eksplozije ili o amaterskom pokušaju eksplozivom kućne izrade.

Eksplozija je nešto prije 4 sata odjeknula na X. koridoru, najprometnijem hrvatskom željezničkom magistralnom pravcu kojim uz međunarodne i domaće putničke i teretne vlakove prometuje i prigradska željeznica. Nitko nije ozlijeđen, a oštećen je teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin te pruga.

Desetim koridorom dnevno, radnim danom, prometuje 86 gradsko-prigradskih putničkih vlakova, 35 lokalnih putničkih vlakova te 10 međunarodnih putničkih vlakova koji prevezu oko 26 tisuća putnika. Dnevno tim koridorom prođe osam, do deset teretnih vlakova.

U 16,57 sati uspostavljen je promet na oba kolosijeka na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zaprešić.

09.01.2013. 21:46:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh