« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
RASPLET?

Eksplozije u Zagrebu nisu teroristički čin?

Stotinu informativnih razgovora još uvijek nije dovelo policiju do osumnjičenika

Eksplozije na pruzi i busnoj stanici su misterija
Eksplozije na pruzi i busnoj stanici su misterija (Arhiva)
Više o

terorizam

,

bombaš

,

eksplozije u Zagrebu

Istraga dviju eksplozija u zapadnom dijelu Zagreba ne upućuje na teroristički čin, a očevid na mjestima događaja utvrdio je da se u oba slučaja radilo o improviziranim eksplozivnim napravama, izvijestila je sinoć policija.

Tragovi izuzeti na mjestima događaja predani su na vještačenje, a nakon dobivenih nalaza moći će se utvrditi eventualna povezanost dviju eksplozija koje su se dogodile 9. i 11. siječnja ove godine uz zagrebačku Aleju Bologna, ističe se u priopćenju Ravnateljstva policije.

Do sada su obavljeni razgovori sa više od stotinu osoba, međutim za sada nitko nema status osumnjičenika. Na temelju informacija koje je policija do sada prikupila, niti jedna od eksplozija ne upućuje da je riječ o terorističkom činu, već se obje eksplozije za sada kvalificiraju kao ugrožavanje opće sigurnosti.

Utvrđeno je i da se u oba slučaja radilo o improviziranoj eksplozivnoj napravi. S obzirom da događaji posljednjih dana imaju za posljedicu uznemirenost javnosti, u policiji naglašavaju da poduzimaju sve zakonom raspoložive mjere kako bi pronašli počinitelja.

Prema neslužbenim informacijama, policija je istragu usmjerila na 53-godišnjeg muškarca, ozlijeđenog u eksploziji 11. siječnja na autobusnoj stanici u Stenjevcu.

13.01.2013. 10:42:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh