« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
PRIJEDLOG ZA VIKEND

Avantura sa zmijama u zagrebačkom ZOO-u

Posjetitelji će posljednjeg vikenda zimskih školskih praznika moći pogledati izložbu "Prihvati izazov! Upoznaj zmije Hrvatske" i uključiti se u atraktivne radionice

Fotografija vijesti
Više o

zagrebački zoo

,

zmije

Pobjegnite od zime u zagrebački zoološki vrt. Uz besplatnu šalicu toplog čaja možete sudjelovati na radionicama i slušati predavanja o zmijama na velikoj ZOO avanturi.

Posjetitelji će posljednjeg vikenda zimskih školskih praznika moći pogledati izložbu "Prihvati izazov! Upoznaj zmije Hrvatske" i uključiti se u mnoge, kako navodi edukator Krešo Kovačec, atraktivne radionice. Bit će riječi, među ostalim, o hrvatskim otrovnicama i uspoređivat će ih se s najotrovnijim zmijama svijeta.

Predavanje o svijetu zmija na kojem će posjetitelji doznati kako se uključiti u zaštitu zmija u Hrvatskoj održat će se u subotu i nedjelju s početkom u 11 i 13 sati.

U tropskoj kući posjetitelji mogu obići i "edukativni punkt" Bioteke, udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti.

U traperskoj kolibi bit će organiziran likovni natječaj. U njemu će najmlađi posjetitelji crtati, slikati i izrađivati zmije. Tri najbolja rada osvojit će vrijedne nagrade, a o pobjednicima će se odlučivati na Facebook stranici zagrebačkoga ZOO-a.

"Taj mali natječaj samo je uvertira u veliki nagradni natječaj 'Tko ima najveću zmiju u Hrvatskoj?' koji ZOO priprema za sve zmijoljupce i one koji će to tek postati. Natječaj je namijenjen školarcima, a njime se želi podsjetiti javnost na važnu ulogu zmija u prirodi", stoji u priopćenju.

12.01.2013. 16:33:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh