« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
VELIKO OTKRIĆE

Ekspedicija u Surinamu otkrila nevjerojatne nove vrste

Ekspedicija je tri tjedna provela u džungli otkrivši, između ostalog, "žabu kauboja", ribu-mačku prekrivenu bodljama kako bi se obranila od golemih pirana, te šarene skakavce

Fotografija vijesti
Više o

nove vrste

,

nove životinjske vrste

,

Surinam

Čak 46 novih životinjskih vrsta otkrila je znanstvena ekspedicija u sklopu svog istraživanja na jugu Surinama, javlja Hina.

Ekspedicija je tri tjedna provela u džungli uz rijeke Koetari i Sipaliwini, na granici s Brazilom, otkrivši, između ostalog, "žabu kauboja", ribu-mačku prekrivenu bodljama kako bi se obranila od golemih pirana, te šarene skakavce.

Članovi ekspedicije otkrili su i prethistorijske hijeroglife. Hijeroglifi su otkriveni u blizini sela Kwamalasamutu, naseljenom indijancima plemena Trio.

Godine 2000., prethistorijski hijeroglifi su otkriveni i u špilji Werephai, u istom području, a analize su pokazale da je jug Surinama bio nastanjen prije najmanje 5000 godina.

Na ekspediciji CI-a 2007. godine bile su otkrivene 24 nove životinjske vrste. Direktorica CI-a za Surinam Anette Tjon Sie-Fat je kazala da bi najnovija otkrića trebala imati ključnu ulogu u zaštiti ekosustava juga zemlje koja se nalazi na sjeveroistoku Južne Amerike.

26.01.2012. 12:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh