« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
PATRICIA FIELD

Ekskluzivni intervju s modnom stilisticom filma "Seks i grad 2"

GALERIJA - Upoznajte ženu koja je odabrala odjeću i za Carrie, Mirandu, Samanthu i Charlotte

Particia Field
Particia Field (MWN/Getty Images)
Više o

moda

,

Sarah Jessica Parker

,

Patricia Field

,

seks i grad 2

,

hladne ruke

,

James Foley

Patricia Fiel, žena koja je Carrie Bradshaw obula u cipele Manolo Blahnik, za Metro govori o inspiraciji koju je imala pri odabiru odjeće za „Seks i grad 2".

Serija, a sada i filmovi poznati su i po svom modnom značaju. Koliko ste se držali modnih trendova kada ste tražili odjeću?

Ne obazirem se previše na modne trendove, zapravo bježim od njih. Znate, moda koja je aktualna ove sezone, iduće se godine više neće nositi, a filmovi su bezvremenski. Danas se još uvijek divimo legendarnom filmu "Breakfast at Tiffany's" i ne mislimo da je staromodan.

Što Vas je najviše inspiriralo pri odabiru odjeće za Carrie u prvom i drugom filmu?

Dobila sam scenarij i jednostavno krenula s poslom. Radnja prvog filma odvija se pet godina nakon posljednje epizode serije pa sam nekako morala popuniti tu rupu.

Carrie je ostala ista osoba, ali se ipak malo promijenila pa sam je morala zamisliti u tom procesu tranzicije. Nastavila je s profesionalnim pisanjem što je uvjetovalo njen izgled u prvom filmu jer je i dalje bila osoba koja puno razmišlja i analizira stvari oko sebe. U drugom filmu me pokrenulo nešto sastavim drugačije jer su okolnosti bile drugačije. Djevojke su otputovale na Bliski istok kako bi uživale u luksuznom odmoru pa je i odjeća morala biti prilagođena tome.

Smatrate li da djevojke još uvijek odražavaju stil kojim se žene danas odijevaju?

Nisam sigurna da su ga ikad odražavale. Mislim da se žene s njima jednostavno vole uspoređivati. Često čujem da je „Seks i grad" promijenio način na koji se žene danas odijevaju. Pri odabiru odjeće zamišljala sam stil koji prevladava na ulicama New Yorka te dodala malo fantazije, glamura i moj način razmišljanja.

Seks i grad

Je li istina da ste u filmu kombinirali jeftine i skupe marke odjeće?

Uvijek ih kombiniram, jer dobivam puno više mogućnosti. Zašto bih se ograničila na samo jednog dizajnera i zašto bih to uopće morali  biti dizajneri kad mogu imati sve? Koristim H&M, Topshop i pogotovo Zaru. Carrie u jednoj sceni nosi plavu kariranu košulju jer sam zaključila da joj treba malo predaha od mode. Ponekad vam jednostavno najbolje odgovaraju traperice i stara karirana košulja.

Je li istina da ste na odjeću za film potrošili 10 milijuna dolara?

Iskreno, ne znam koja je stvarna cijena, ali mislim da se iznos kreće oko milijun dolara. Budžeti su iznimno važni pa inače uvijek znam koliko sam potrošila, ali moram priznati da ove godine nismo imali nekih ograničenja. Mogli smo dobiti sve što smo tražili pa sam si pomislila: „Ako budžet nije važan njima, nije ni meni."

Dizajnirani ste posebnu bocu Sky vodke „Seks i grad 2" s kojom se radi legendarni koktel Cosmopolitan. Što Vas je inspiriralo?

Obje marke su pravi svjetski brandovi pa sam zamislila sjedeće - ako dodam nekoliko motiva iz New Yorka te Eiffelov toranj ili Big Ben cijela priča će izgledati još internacionalnije.

Piše: Kenya Hunt/MWN
18.05.2010. 12:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh