« Televizija
objavljeno prije 10 godina
DISCOVERY

Ekskluzivni dokumentarci povodom tragedije na Everestu

Program obuhvaća snimke spašavanja i napora uloženog u izvlačenje stradalih u lavini koja je pogodila Khumbu Icefall područje tijekom jutra u petak, 18. travnja

Strašna tragedija na Everestu
Strašna tragedija na Everestu (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Bear Grylls

,

Khumbu Icefall

,

tragedija na Everestu

Discovery Channel će povodom velike tragedije koja se na Everestu dogodila 18. travnja emitirati dva ekskluzivna dokumentarca. Program obuhvaća snimke spašavanja i napora uloženog u izvlačenje stradalih u lavini koja je pogodila Khumbu Icefall područje tijekom jutra u petak, 18. travnja, kao i intervjue s najpoznatijim svjetskim alpinistima koji su svoja iskustva podijelili s Bearom Gryllsom, stručnjakom za preživljavanje. Program će se u Hrvatskoj emitirati u nedjelju 25. svibnja od 21 sat.

Tragedija na Everestu (Everest Avalance Tragedy) / nedjelja, 25. svibnja u 21 sat

Program prikazuje nevjerojatne napore spasilačkog tima koji su svim silama pokušali pomoći unesrećenima u velikoj lavini u kojoj je poginulo 13 Šerpi i ne­stala još trojica. Članovi NBC News tima bili su u baznom logoru na Everestu kad se lavina sručila, pripremajući se za produkciju specijalnog programa Discovery Channela, kojim se trebao prenositi Skok s Everetsa uživo (Everest Jump Live ) zakazan za nedjelju, 11. svibnja. Specijalni program trebao je pra­titi alpinista Jobyja Ogwyna kako izvodi prvi skok u odijelu za letenje (wingsuit) s najvišeg svjetskog vrha.

Tragedija na Everestu  (NBC News' Peacock Productions) dokumentira tjedne priprema koji su prethodili trenutku kad je lavina pogodila Khumba Icefall, je­dan od najopasnijih dijelova planine, i ono što je uslijedilo nakon tog kobnog trenutka. Kamere su počele snimati odmah nakon što  su se ledeni blokovi sru­čili niz planinu, prouzročivši najsmrtonosniju lavinu u povijesti Mt. Everesta.

Dokumentarac čine iznimno emotivne snimke stvarnih događaja, koje prikazuju napore Šerpi i spasilačkog tima koji su krenuli u potragu za preživjelima. Gleda­telji će vidjeti svjedočenja ljudi koji su iskusili ovu veliku tragediju, kao i inter­vjue s Jobyjem Ogwynom, Garrettom Madisonom vođom ekspedicije koji je vo­dio ključnu ulogu u pokušaju spašavanja, Toddom Burlesonom, predsjednikom udruženja Alpine Ascents International, koji su izgubili 5 Šerpi, te ostalim člano­vima ekspedicije i produkcijskog tima.

U isto vrijeme Discovery će pridonositi zakladi American Himalayan Foundation Sherpa Family Fund, koja daje 100% prihoda svih donacija kako bi se pomoglo obiteljima poginulih.

 

Bear Grylls: Čovjek protiv Everesta (Bear Grylls: Man Vs. Everest), nedjelja, 25. svibnja u 22 sata

Bear Grylls se još kao dječak zavjetovao da će se popeti na najviši vrh svijeta. Taj san je ostvario s 23 godine ušavši u Guinnessovu knjigu rekorda kao naj­mlađi osvajač vrha. Discovery Channel predstavlja jednosatni specijal čiji do­maćin Bear Grylls odaje počast najvećim pokušajima i uspjesima osvajanja Eve­resta kroz povijest.

Bear Grylls u specijalu Čovjek protiv Everesta koristi vlastito iskustvo osvajanja Everesta kako bi gledateljima predstavio penjače iz cijelog svijeta koji su prko­sili najekstremnijim uvjetima utirući put do najvišeg vrha svijeta. U programu sudjeluju penjači iz Argentine, Japana, Indije i Velike Britanije, koji dijele svoje osobne priče. Fascinantni dijelovi specijala uključuju razgovore s penjačima, njihovim timovima, Šerpama, novinarima i stručnjacima, uz dosad neviđene arhivske snimke, zapanjujuće kompjuterski generirane slike (CGI) i zanimljivos­ti. Bilo da se radi o nevjerojatnim usponima ili najsmjelijim silascima - to su pri­če o hrabrosti, odlučnosti, rizicima, izazovima i pobjedama.

21.05.2014. 10:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh