« Skijanje
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SOLIDAN REZULTAT

Ekipna utrka na SP-u: Francuzima zlato, Hrvatska 5., Raich ozlijeđen

Natko Zrnčić-Dim i Sofija Novoselić bili su brži od Raicha i Schild, ali su lošije vrijeme od konkurenata ostvarili Palić i Široki

Ženska reprezentacija
Ženska reprezentacija (Facebook)
Više o

sp skijanje

,

Garmisch-Partenkirchen

Francuska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkichenu. Francuska je u finalu za 18 stotinki svladala branitelja naslova Austriju nakon što je svaka reprezentacija ostvarila po dvije pobjede u izravnim dvobojima na stazi u paralelnom veleslalomu.

Brončanu medalju osvojila je reprezentacija Švedske koja je u borbi za treće mjesto svladala Italiju.

Za Francusku su tijekom ekipnog natjecanja nastupali Tania Barioz, Anemone Marmottan, Tessa Worley, Gauthier De Tessieres, Thomas Fanara i Cyprien Richard.

Austrija je nastupila u sastavu Anna Fenninger, Michaela Kirchgasser, Marlies Schild, Romed Baumann, Benjamin Raich i Philipp Schoerghofer.

Za Švedsku su skijali Sara Hector, Anja Paerson, Maria Pietilae-Homlner, Axel Baeck, Hans Olsson i Matts Olsson.

Hrvatska reprezentacija u sastavu Tea Palić, Sofija Novoselić, Tin Široki i Natko Zrnčić-Dim zaustavljena je u četvrtfinalu u kojem je ispala od Austrije i to tek nakon zbrajanja vremena najbržih skijaša i skijašice iz svake reprezentacije jer je rezultat u pobjedama bio neodlučen 2-2. Novoselić je izvrsnom vožnjom pobijedila veliku Marlies Schild za 47 stotinki, Zrnčić-Dim je iskoristio izlijetanje Benjamina Raicha za vodstvo Hrvatske od 2-0, ali Palić je pala u utrci protiv Michaele Kirchgasser, dok je Široki u posljednjoj utrci izgubio za samo 24 stotinke od Romeda Baumanna. U zbrajanju najbržeg vremena po jednog skijaša i jedne skijašice iz svake reprezentacije Austrija je bila uspješnija za 35 stotinki.

Inače, Hrvatska je u osmini finala izbacila Kanadu rezultatom 3-2. Palić je u utrci protiv Britt Janyk ostvarila isto vrijeme, pa su obje reprezentacije dobile po bod, te su o pobjedniku odlučivala preostala tri dvoboja. Prvo je Michael Janyk bio brži od Širokog za sedam stotinki, potom je Novoselić za pet stotinki svladala Marie Michelle Gagnon, da bi u posljednoj utrci Zrnčić-Dim uz mnogo sreće pobijedio Paula Stutza koji je pao prilikom izlaska iz startnog bloka.

Ozljede Raicha i Cuchea

Austrijanac Benjamin Raich i Švicarac Didier Cuche zadobili su ozljede koljena, odnosno ramena tijekom ekipnog natjecanja na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkirchenu.

Raich je ozlijedio koljeno tijekom četvrtfinalnog dvoboja protiv natka Zrnčić-Dima, te je odmah prevezen u bolnicu u Innsbrucku. Popucali su mu stražnji ligamenti lijevog koljena, a napukao je i menisk, te će biti operiran. Sigurno propušta ostatak sezone.

Cuche je ozlijedio lijevo rame prilikom pada na zagrijavanju uoči početka ekipnog natjecanja, te je otišao u bolnicu u Garmischu na pregled.

KONAČNI REDOSLIJED ekipnog natjecanja:

1. Francuska

2. Austrija

3. Švedska

4. Italija

5. HRVATSKA

5. Njemačka

5. Švicarska

5. SAD

9. Kanada

9. Slovačka

9. Češka

REZULTATI,
Prvi krug:
HRVATSKA - Kanada      3-2
Njemačka - Slovačka     4-0
Švedska - Češka       4-0
Četvrtfinale:
Austrija - HRVATSKA     2-2 - na vrijeme
Italija - SAD        3-1
Francuska - Njemačka    2-2 - na vrijeme
Švedska - Švicarska     4-0
Polufinale:
Austrija - Italija     4-0
Francuska - Švedska     2-2 - na vrijeme
Finale:
Francuska - Austrija    2-2
Za 3. mjesto:
Švedska - Italija      4-0

16.02.2011. 15:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh