« Fun
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
KOZA

Ekipa lovkinje Morane Zibar slavila na rekordno posjećenom pub kvizu

Dostojno proslavili KOZin rođendan, Moralne horizontale slavile u konkurenciji od 65 ekipa

Lovkinja ulovila prvo mjesto
Lovkinja ulovila prvo mjesto (KOZA)
Više o

rođendan

,

kviz KOZa

,

Morana Zibar

Jučer navečer, u dupkom punoj dvorani novozagrebačkog biljarskog kluba Metropolis, održali smo posebno rođendansko izdanje naše KOZe, kviza općeg znanja. Pod generalnim pokroviteljstvom Staropramena i pod vodstvom stand-up legende Gorana Vugrineca Goca, uz podršku dragih sponzora kojih je toliko mnogo da ću ih navesti na kraju, uz sendviče iz KOZine produkcije i fino piće dobrodošlice iz Badelove tvornice pelinkovca, oko 250 kvizaša i kvizašica došlo je s nama proslaviti drugi rođendan KOZe.

Nakon tri sata uzbudljivog kviziranja (od čega je, ruku na srce, sat vremena otišlo na dijeljenje poklona) u kojem je sudjelovalo čak 65 ekipa, na tronu je završila ekipa Moralne horizontale u sastavu Morana Zibar, Dražen Nemet, Dominik Hrestak i Marijana Jakovašić. U napetom finalu poraz je morala priznati odlična ekipa Okovi Bourbona, koja je također osvojila sedam bodova, ali su Horizontale slavile zbog uvjerljivog vodstva u regularnom dijelu kviza.

Hvalevrijedna brončana medalja pripala je tradicionalno uspješnim Glavatim želvama, dok su popis prvih pet ekipa nadopunile ekipe Namaži i Advocatus Diaboli III u očito vrlo nadahnutim izdanjima. 

Osim što smo se lijepo podružili i, nadamo se, fino zabavili, na jučerašnjoj KOZi dva tanjura sa sendvičima nisu bili jedino što smo srušili. Kako nam je potvrdio Hrvatski kviz savez, pao je i državni rekord po broju ekipa na nekom pub kvizu. Ovim smo uspjehom srušili vlastiti rekord koji smo postavili na sezonskom finalu u ožujku. Možda će se mnogima ova vijest učiniti nebitnom trivijom, ali nama će zbilja lijepo izgledati na majicama koje smo već dali u tisak.

Hvala svima na dolasku, možemo stvarno reći da bolji rođendan naše KOZe nismo mogli zamisliti. Jedno veliko hvala ide, dakako, i našim sponzorima, koji su se isprsili da feštu učine pamtljivijom.

KOZu, kviz općeg znanja, pokrenuli su u lipnju 2015. godine momci koji su od 2013. održavali Veliki filmski kviz: Hrvoje Hučić, Deni Zgonjanin i Sven Mikulec, ekipa koja je stajala iza filmskog portala FAK.hr. Nakon dvije godine organiziranja filmskog kviza odlučili su se okušati u općem znanju, i interes publike daleko je premašio njihova očekivanja.

Kako je osnovni cilj KOZe promovirati znanje i alternativni način večernje zabave, organizatori su okupili poveći broj sponzora koji svojim nagradnim paketima uveseljavaju igračice i igrače. Osnovna poruka nije samo da se znanje isplati, nego da je i sama želja za učenjem vrijedna pohvale i poticaja.

KOZa se u početku održavala jednom mjesečno u prostoru Produkcije kulture Aplauz (nekadašnje kino Mosor), i postalo je jasno da zanimanje kvizaša premašuje kapacitet prostora. KOZa se počela održavati dva puta mjesečno. Preuređenje Aplauza dovelo je do traženja nove lokacije: neko kratko vrijeme to je bio kafić New York, zatim klub Rockers u Savskoj, da bi u rujnu 2016. KOZa preselila u svoj sadašnji dom, biljarski klub Metropolis u Novom Zagrebu. U Zagrebu je dosad održano 40-ak KOZa s, u pravilu, potpuno napunjenim dvoranama, a tijekom posljednjih godinu dana KOZa se proširila i na Krapinu, Rijeku, Karlovac i Samobor, gdje se održava jednom mjesečno. KOZu od samog početka vodi jedan od vodećih hrvatskih stand-up komičara Goran Vugrinec Goc, član sve popularnijeg stand-up kvarteta pod imenom Lajnap. 

Uz našeg glavnog pokrovitelja Staropramen i već spomenuti Badel, koji je svojim Pelinkovcem Orange svim sudionicima omogućio pošteno zagrijavanje za kviz, s nama su slavili i Room Escape by Fox in a Box, The Red Apple Pub, kino Europa, HBO, Tehnički muzej Nikola Tesla, Pickbox, kreperija Le Mika, Blitz Cinestar, klub Metropolis, Muzej torture, California Burrito, Miss Donut, Fraktura, Karting Arena, Carta Magica, Reboot Infogamer, Sax!, Lajnap, Ginger Deer Studio, Hrvatski kviz savez, Muzej iluzija, Glumačka družina Histrion, Maraska, Loko prirodna kozmetika, Naklada Neptun, Ambient Park, a nešto smo svojih proizvoda podijelili i mi iz KOZe.

Bili ste divni, hvala vam od srca i do nekog novog kviza - vidimo se!

20.11.2017. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh