« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
MA DA?!

EK za logiranje na Fejs uz - osobnu?!

prijedlog Europske komisije tiče se upravo toga, da se građani na svoje profile na društvenim mrežama prijavljuju koristeći nacionalne osobne iskaznice. Ideja je to predsjednika Odbora za jedinsteno digitalno tržište pri Europskoj komisiji, Andrusa

Građani nisu za to ...
Građani nisu za to ... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

osobna iskaznica

,

ulogiravanje

Prijedlog Europske komisije tiče se upravo toga, da se građani na svoje profile na društvenim mrežama prijavljuju koristeći nacionalne osobne iskaznice. Ideja je to predsjednika Odbora za jedinsteno digitalno tržište pri Europskoj komisiji, Andrusa Ansipa. Iz dokumenata koji su procurili evidentno je da se želi potaknuti veća uporaba osobnih iskaznica na području Europske unije.

'Online platforme trebale bi koristiti podatke koje priznaju nacionalna državna tijela, poput osobnih iskaznica, bankovnih kartica ili sličnih dokumenata. Situacija u kojoj svaka osoba može imati više korisničkih imena i lozinki nije samo nespretna, već može postati i sigurnosni rizik', stoji u dokumentima Europske komisije od 25. svibnja ove godine.

Estonija, odakle dolazi predsjednik Odbora Ansip, ima vrlo dobro razvijen sustav izdavanja osobnih iskaznica. Razlog zašto žele implementirati osobne iskaznice u svakodnevni život jest i kako bi spriječili sve češće lažne recenzije, koje bune korisnike interneta.  'Recenzije raznih usluga i dobara na internetu pomažu kupcima, no one moraju biti točne i oslobođene manipulacija i pristranosti', piše u dokumentima.

Međutim, većina građana Europske unije protivi se ovom prijedlogu, jer misle da će im se time ograničiti sloboda govora na internetu.

05.06.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh