« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
WOW!

EK kaznila Facebook sa 110 milijuna eura

Europska komisija je u četvrtak kaznila Facebook sa 110 milijuna eura zbog davanja netočnih informacija tijekom istrage Komisije 2014. o Facebookovu preuzimanju mobilne aplikacije WhatsApp

EK nije bila impresionirana argumentima Facebooka
EK nije bila impresionirana argumentima Facebooka (Arhiva)
Više o

kazna

,

Europska komisija

,

Facebook

Europska komisija izvijestila je da je Facebook, u trenutku kada je obavještavao Komisiju o preuzimanju WhatsAppa 2014. godine, naveo da neće moći "uspostaviti pouzdano automatsko prepoznavanje" korisničkih računa iste osobe na svojoj platformi i u aplikaciji, no dvije godine kasnije pokrenuo je servis koji je učinio upravo to. 

"WhatsApp je 2016. godine ponudio mogućnost da korisnik poveže broj mobilnog telefona s profilom na Facebooku", izvijestila je Europska komisija.

Europska komisija otkrila je, suprotno izjavama Facebooka u 2014., da je tehnička mogućnost automatskog usklađivanja identiteta korisnika Facebooka i WhatsAppa već postojala u 2014. i da je osoblje Facebooka bilo svjesno ove mogućnosti. 

Odluka o kazni ne utječe na odluku kojom je dopušteno spajanje Facebooka i WhatsAppa.
Nakon izricanja kazne oglasio se i Facebook tvrdeći da im se u dokumentima koje su dostavili Komisiji potkrala "nenamjerna pogreška".

Komisija s današnjom odlukom o kazni smatra ovaj slučaj zaključenim te navodi da je izrečena kazna adekvatna i da služi kao sredstvo odvraćanja.

18.05.2017. 17:31:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh