« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
STRUČNE EKIPE

Eiffelov toranj evakuiran zbog dojave o bombi

Policija je evakuirala Eiffelov toranj samo dva tjedna od zadnje dojave bombe, a i ova se pokazala lažnom

Eiffelov toranj
Eiffelov toranj (Getty Images)
Više o

Eiffelov toranj

,

dojava o bombi

Pariška policija je u utorak navečer evakuirala Eiffelov toranj nakon dojave o bombi, pošto je nedavno francuska obavještajna služba izvijestila o "neposrednoj prijetnji napada".

Koncesionar Eiffelova tornja "primio je u utorak navečer telefonski poziv iz javne govornice", dodaje policija koja je odlučila evakuirati toranj, nepuna dva tjedna nakon prve dojave o bombi u Eiffelovu tornju, 14. rujna. Stručne ekipe su odmah stigle na lice mjesta.

Dojava dolazi u trenutku kada je francuski ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux rekao prošlog tjedna da je teroristička prijetnja u Francuskoj "stvarna", a obavještajne službe govore o "neposrednoj prijetnji napada".

"Ne želim uznemiravati ljude, ali imamo ozbiljne naznake koje se temelje na pouzdanim informacijama, a koje nam kažu da postoji velika opasnost od atentata", rekao je glavni ravnatelj policije Frederic Pechenard.

14. rujna policija je već bila evakuirala Eiffelov toranj i postaju javnog prijevoza Saint Michel u Parizu i pariški kolodvor Saint Lazare 27. rujna, nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažne.

Lažnom se na kraju pokazala i ova posljednja dojava, pa je Eiffelov toranj u utorak navečer ponovo otvoren za javnost. (hina/metro-portal)

28.09.2010. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh