« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
OPĆI KAOS

Egipćani se palicama i hladnim oružjem brane od pljačkaša

VIDEO - Banke, trgovine i vladine zgrade ostale su bez nadzora pa ih građani samoinicijativno čuvaju

Egipat
Egipat (YouTube)
Više o

Egipat

,

Kairo

,

Hosni Mubarak

Egiptom vlada potpuni kaos. Skupine građana u Kairu i ostalim gradovima koje su zahvatili prosvjedi organiziraju se i naoružavaju palicama i hladnim oružjem kako bi obranili svoju imovinu od pljačkaša jer policije više nema na ulicama, javlja u subotu Reuters iz glavnog grada Egipta prenosi Hina.

Banke, trgovine i vladine zgrade koje je ranije čuvala policija ostale su bez nadzora ali su skupine građana samoinicijativno preuzele čuvanje tih objekata. Policija se povukla otkad je vojska izišla na ulice a svjedoci govore da su pljačkaši počeli upadati u trgovine, banke, vladine zgrade i privatne domove.

Vlasnici trgovina bojaju izloge kako bi sakrili ima li išta na policama, a viđeni su kradljivci kako odnose bankomate. Zapaljeno je i nekoliko vladinih zgrada.

Državna televizija javila je da su na ulice poslani vojnici kako bi zaštitili javnu i privatnu imovinu. Širom Egipta traju prosvjedi kojima se traži odlazak s vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka.

29.01.2011. 21:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    30.01.2011. 10:58
    nadam se da nece vise nevini ljudi ginuti ali stvarno.. svaka cast ljudima u egiptu i tunisu da su se organizirali i svrgnuli te budaletine na vlasti. ja stvarno ne znak kaj se jos u hrvatskoj mora dogoditi da se pokrenemo? pa ljudi, sustavno nas pljackaju godinama! i jos uvijek nam lazu u facu!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh