« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POPULIZAM

Egipatska vlada prosvjednike pokušava kupiti većim plaćama

Nova egipatska vlada neće ukinuti subvencije, privući će strana ulaganja i povećati plaće državnim službenicima

Siromašan dio Kaira
Siromašan dio Kaira (Wikipedia)
Više o

Egipat

,

Hosni Mubarak

Vlada koju je imenovao Hosni Mubarak obećala je narodu da će povećati plaće državnim službenicima, zadržati subvencije, te privući strana ulaganja, prenosi Hina. Vlada je u priopćenju najavila da će povisiti plaće službenika u državnoj administraciji, te vojne i civilne mirovine za 15 posto.

Suočen s masovnim prosvjedima, egipatski predsjednik Hosni Mubarak raspustio je vladu prošlog mjeseca i imenovao je novu kojoj je naredio da zadrži subvencije. Subvencije su osjetljivo pitanje u Egiptu budući da mnogi ljudi ovise o subvencijama za hranu.

Politika ekonomske liberalizacije bivše vlade, koju su hvalili strani ulagači, bila je na udaru kritika siromašnih Egipćana.

"Sadašnja vlada je odlučna u promoviranju i provedbi politike otvorenih vrata", rekao je novi premijer Ahmed Shafiq nakon prve sjednice vlade istaknuvši da će također raditi na privlačenju stranih ulaganja.

"U potpunosti smo uvjereni u uspjeh naše politike", istaknuo je i dodao da će vlada zadržati subvencije "u potpunosti i bez ograničenja".

08.02.2011. 08:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh