« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
RAMAZANSKI FESTIVAL

Egipat nudi poseban turistički aranžman za muslimanske vjernike

Strahujući od pada broja turističkih posjeta iz bogatih arapskih zemalja tijekom ramazana, Egipat je počeo veliku oglašivačku kampanju nudeći posebne cijene i spektakle

Fotografija vijesti
Više o

Egipat

,

ramazan

,

turistički aranžmani

Kampanja je posebno usmjerena na Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Libiju i Tunis, ali također i Tursku gdje se odvija pod sloganom "Duh Egipta u srcu je ramazana".

Mjesec posta počinje za muslimane u utorak ili srijedu i turistički djelatnici nastoje uvjeriti vjernike da unatoč postu od izlaska do zalaska sunca u noćnim satima mogu uživati u čarima Egipatskog ramazanskog festivala.

Nudi se obilje vatrometa, plesovi derviša i folklorni plesovi uz obalu Nila, te koncerti, a kairski restorani pripremili su posebne cijene za iftar (prvi obrok u trenutku zalaska sunca).

Turisti iz arapskih zemalja, poglavito Perzijskog zaljeva, čine 20 posto od 12 milijuna turista koji svake godine posjete Egipat.

U egipatskom turističkom sektoru radi 12 posto aktivnog stanovništva, a lanjska zarada od turizma iznosila je 10 milijardi dolara. (hina/metro-portal)

08.08.2010. 12:52:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh