« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
ARSENE WENGER:

Eduardov gol bio je kao iz nogometa na plaži

Trener londonskih topnika oduševljen je Duduovom igrom i karakterom.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

Dudu

,

FA kup

,

Arsene Wenger

,

nogomet na plaži

Fantastičnim pogotkom u osmini finala engleskog FA kupa napadač Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva ponovno je oduševio navijače te engleske novinare i komentatore, ali i trenera londonskog kluba Arsenea Wengera.

"Takve stvari možete još samo vidjeti kad je u pitanju nogomet na plaži. Doista je nevjerojatno kako je 'vanjskom felšom' pogodio gornji kut gola. Eduardo je fantastičan strijelac i vrlo inteligentan igrač, koji brzo razmišlja u gol-situacijama. Klasni strijelci uvijek su u pokretu kad se nalaze u protivničkom 16-ercu, prate što se događa dok ostali stoje i gledaju. Eduardo spada u takve klasne strijelce", izjavio je Wenger za internetski portal Arsenala.

Londonski klub je u nedjelju na svom stadionu pred 56.000 gledatelja pobijedio drugoligaša Burnleyja sa 3:0 u FA kupu, a pogotke su postigli Vela (25), Eduardo (51) i Eboue (84). Bio je to treći Eduardov pogodak u drugom nastupu nakon oporavka od teške ozljede.

Hrvatski reprezentativac je u jučerašnjoj utakmici nosio kapetansku traku, a trener Wenger je kazao da je to bila nagrada za Eduardov karakter.

"Bila je to nagrada za njegov karakter. Eduardovo ponašanje tijekom dugotrajne pauze zbog ozljede svima može biti uzor, niti u jednom trenutku se nije žalio niti na jednu stvar. Mislim da to u današnjem načinu života puno govori", kazao je Wenger i dodao: "Fabregas će ponovno biti kapetan kad se oporavi od ozljede, a sada je to Kolo Toure. Ja sam za to da kapetanska odgovornost bude podijeljena na više igrača, jer to traži moderni nogomet". (hina/metro-portal)

09.03.2009. 13:28:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh