« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Posljedice simuliranja

Eduardo propušta otvorenje Lige prvaka?

Zbog nesportskog ponašanja, simuliranja jedanaesterca, Eduardu da Silvi prijeti kazna UEFA-e.

Fotografija vijesti
Više o

Eduardo da Silva

,

nesportsko ponašanje

,

simuliranje

Glasnogovornik UEFA-e, William Gaillard, potvrdio je da posebna komisija te institucije istražuje slučaj Eduardovog simuliranja prekršaja u susretu između Arsenala i Celtica.

UEFA je postupak pokrenula na inzistiranje Škotskoga nogometnog saveza, koji je oštro osudio namjeran pad hrvatskog reprezentativca u 16-ercu suparnika. Dosuđeni penal doveo je do konačnog rezultata 1:0 za londonsku momčad i ispadanja Celtica iz Lige prvaka.  

Procesuiranje napadača Arsenala podržao je i predsjednik Europske nogometne federacije, Michel Platini, koji se zalaže za uvođenje dvaju dodatnih sudaca zaduženih za promatranje događaja u kaznenom prostoru.

Testna faza za veći broj djelitelja pravde na nogometnom terenu odvijati će se ove sezone kada će u utakmicama Europske lige po prvi puta suditi petorica sudaca.

Eduardu za simuliranje prijete dvije utakmice zabrane nastupanja u dvobojima po skupinama Lige prvaka.  Pored toga, izložen je teškim uvredama engleskih medija i navijača. Iako je do sada smatran jednim od najpoštenijih nogometaša, nesportski potez protiv Celtica narušio mu je stečeni ugled koji će, čini se, dugo vraćati.

27.08.2009. 21:20:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh