« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TRANSFER

Eduardo odlazi u Šahtar

U redovima Arsenala i Šahtara nisu željeli potvrditi ovu vijest, međutim kako javljaju ukrajinski mediji transfer je dogovoren

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

transfer

,

Šahtar

Po svemu sudeći napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva (27) napušta redove Arsenala i karijeru će nastaviti u Šahtaru iz Donjecka.

U redovima Arsenala i Šahtara nisu željeli potvrditi ovu vijest, međutim kako javljaju ukrajinski mediji transfer je dogovoren, Arsenalu će pripasti sedam milijuna eura odštete, dok bi Eduardo zarađivao između dva i tri milijuna eura po sezoni. Eduardo bi u ponedjeljak trebao obaviti liječnički pregled, a potom i potpisati ugovor.

Ukoliko se ovaj transfer realizira Eduardo će se pridružiti Dariju Srni koji već sedam godina igra za Šahtar. Eduardu će u Donjecku konkurencija u napadu biti Brazilac Luiz Adriano, Nigerijac Julius Aghahowa, Ukrajinci Oleksandr Gladki i Ruslan Fomin, te Bolivijac Marcel Moreno.

Eduardo je bio član Arsenala od 2007. godine, a do sada je upisao 67 nastupa, 20 golova i 15 asistencija. Do teške ozljede u veljači 2008. godine igrao je sjajno, međutim nakon oporavka nije pokazivao igre kakve je od njega očekivao menadžer Topnika Arsene Wenger. Povratak u formu pokvarilo mu je i niz manjih ozljeda zbog kojih je Wenger po svemu sudeći izgubio strpljenje i ovoga ljeta iz Bordeauxa je doveo Marouanea Chamakha.

18.07.2010. 18:39:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh