Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2010. 18:39:38
TRANSFER

Eduardo odlazi u Šahtar

U redovima Arsenala i Šahtara nisu željeli potvrditi ovu vijest, međutim kako javljaju ukrajinski mediji transfer je dogovoren

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Po svemu sudeći napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva (27) napušta redove Arsenala i karijeru će nastaviti u Šahtaru iz Donjecka.

U redovima Arsenala i Šahtara nisu željeli potvrditi ovu vijest, međutim kako javljaju ukrajinski mediji transfer je dogovoren, Arsenalu će pripasti sedam milijuna eura odštete, dok bi Eduardo zarađivao između dva i tri milijuna eura po sezoni. Eduardo bi u ponedjeljak trebao obaviti liječnički pregled, a potom i potpisati ugovor.

Ukoliko se ovaj transfer realizira Eduardo će se pridružiti Dariju Srni koji već sedam godina igra za Šahtar. Eduardu će u Donjecku konkurencija u napadu biti Brazilac Luiz Adriano, Nigerijac Julius Aghahowa, Ukrajinci Oleksandr Gladki i Ruslan Fomin, te Bolivijac Marcel Moreno.

Eduardo je bio član Arsenala od 2007. godine, a do sada je upisao 67 nastupa, 20 golova i 15 asistencija. Do teške ozljede u veljači 2008. godine igrao je sjajno, međutim nakon oporavka nije pokazivao igre kakve je od njega očekivao menadžer Topnika Arsene Wenger. Povratak u formu pokvarilo mu je i niz manjih ozljeda zbog kojih je Wenger po svemu sudeći izgubio strpljenje i ovoga ljeta iz Bordeauxa je doveo Marouanea Chamakha.

18.07.2010. 18:39:38
http://metro-portal.hr/eduardo-odlazi-u-sahtar/44711/