« Biznis
objavljeno prije 14 godina
TURISTIČKE MOGUĆNOSTI

EBRD želi kupovati državne udjele u turističkim poduzećima

POGLEDAJTE VIDEO - Iz EBRD-a žele ulagati u tvrtke koje još nisu privatizirane, s vladom raditi na njihovom poboljšanju i onda ih prodati

(Cropix/Infopunkt)
Više o

EBRD

,

Damir Bajs

,

hrvatski turizam

,

Rosatom

,

genetske bolesti

,

Krampus Spankme!

,

vikend program

Na panelu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 'Tourism projets and possibilities' (Turistički projekti i mogućnosti) pod palicom Miroslava Dragičevića, partnera i direktora konzultantske kuće Horwath Consulting kao moderatora, prisustovali su ministar turizma Damir Bajs, Alain Pilloux, upravni direktor EBRD-a za industriju, trgovinu i agrobiznis, Kristijan Šuštar (predsjednik uprave Maistre), Rudolf Radiković (vlasnik Toplica Sveti Martin na Muri) i Eugen Sorić (Hosting International).

Alain Pilloux izjavio je kako je EBRD spreman uz snažnu podršku hrvatske vlade ulagati u državne udjele u hrvatskim turističkim poduzećima.

"Željeli bismo biti jače uvučeni u te procese. Željeli bismo ulagati u tvrtke koje još nisu privatizirane, zajednički raditi na njihovom poboljšanju i tek onda ih prodati."

''Ne trebate misliti da sam ja ovdje Djed Mraz", šaljivo je reagirao Pilloux na komentare moderatora Miroslava Dragičevića, te dodao da je novac najlakši dio u investiranju.

Ministar Bajs je napomenuo kako se kod investicija u turizmu trebaju usuglasiti i lokalne sredine, te je naglasio da Hrvatska ima najljepšu obalu i žene.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ovaj tjedan u Zagrebu održava svoju Godišnju skupštinu s jasnim fokusom na to kako će EBRD nastaviti podržavati istočnu Europu koja se nastoji izvući iz najgore recesije u više desetljeća, izvijestili su danas iz EBRD-a.

Na prvome mjestu dnevnoga reda EBRD-ove konferencije, 14. i 15. svibnja, bit će planirana ulaganja u idućih pet godina i na koji će način ona biti usmjerena na dodatno jačanje te regije primjenom lekcija naučenih iz globalne krize. (Infopunkt/metro-portal)

13.05.2010. 19:09:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh