« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
DIVLJANJE NAVIJAČA

Dynamo Dresden izbačen iz Kupa zbog navijačkih nereda

VIDEO: Dynamo iz Dresdena, njemački nogometni drugoligaš, isključen je iz njemačkog kupa iduće sezone 2012./13. zbog navijačkih nereda u porazu od Dortmunda 2-0

Fotografija vijesti
Više o

Njemačka

,

huligani

,

Borussia Dortmund

,

navijački neredi

,

Dynamo Dresden

,

izbacivanje iz kupa

Njemački nogometni drugoligaš Dynamo iz Dresdena isključen je iz njemačkog kupa iduće sezone 2012./13. zbog navijačkih nereda u porazu od Dortmunda 2-0 krajem listopada, javlja Hina.

"Ova odluka bi trebala biti snažno upozorenje. Ako se pusti da se takve stvari razvijaju, samo je pitanje vremena kada će netko poginuti", izjavio je Hans E. Lorenz, predsjednik sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza (DFB), pojašnjavajući svoju odluku.

Dresden je tako postao prvi klub koji je isključen iz natjecanja u povijesti njemačkog nogometa.

Kontrolno povjerenstvo DFB je zatražilo isključenje kluba nakon istrage o neredima koje su izazvali navijači dresdenskog Dynama prije, za vrijeme i poslije utakmice 2. kola njemačkog kupa u Dortmundu 24. listopada. U neredima su dva policajca ozlijeđena, a 15 navijača je uhićeno.

Navijači su pripadnike snaga reda gađali bocama i petardama, a ovi su ih rastjerali tek suzavcem.

Da bi izbjegao isključenje dresdenski Dyanmo, osmostruki prvak Istočne Njemačke, odlučio je kazniti svoje navijače tako da im nije osigurao 2.200 ulaznica za utakmicu prvenstva u St. Pauliju 27. studenog.

25.11.2011. 12:50:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh