« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KRVNA OSVETA

Dvojica uhićena zbog ubojstva u Karlovcu

Dvojici muškaraca određen je pritvor od 48 sati, a maloljetnik koji je također osumnjičen za teška kaznena djela će u pritvoru biti 30 dana

Privođenje u Karlovcu
Privođenje u Karlovcu (Danijel Tuškan/Cropix)
Više o

Massimo Marchiori

,

Mato Celestin Medović

Zbog ubojstva Mate Velića i ranjavanja dviju ženskih osoba s kvalifikacijom "teškog ubojstva" i "teškog ubojstva u pokušaju dviju osoba" danas su u Istražni centar karlovačkoga Županijskog suda privedeni J. H. i N.H. kojima je nakon ispitivanja istražni sudac Ivan Perković odredio zadržavanje od 48 sati. Sutkinja za mladež Jasminka Jerinić-Mušnjak je na zahtjev karlovačkog ŽDO-a nakon ispitivanja maloljetnika osumnjičena za ista kaznena djela donijela "rješenje o pokretanju pripremnog postupka protiv maloljetne osobe" te mu je određen tridesetodnevni pritvor.

Kao razlozi za zadržavanje prve dvojice navode se opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog posebno teških okolnosti kaznenih djela, a za maloljetnika opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela.

Glasnogovornica karlovačkoga županijskog suda Alenka Laptalo kazala je da je maloljetnika jučer zbog osnovane sumnje u kazneno djelo ubojstva Mate Velića ispitao i sudac Ivan Perković. Tada mu je bilo određeno zadržavanje, a danas tridesetodnevni pritvor.

Ubojstvo Mate Velića je okvalificirano kao "teško ubojstvo" jer je počinjeno zbog osvete i mržnje, a počinitelji su rođaci u dobi od 14, 36 i 42 godine, koji su u ponedjeljak, na državnoj cesti D1 između Draganića i Ilovca, pucali iz svog osobnog automobila "audija" na teretno vozilo TAM i u njemu ubili Matu Velića (54) te teško ozlijedili dvije ženske osobe u dobi od 43 i 15 godina.

Dežurni liječnik Željko Erdeljac kazao je danas da je 43-godišnjakinja s ozljedama prsišta izišla iz stanja izravne životne ugroženosti, ali ne i 15-godišnjakinja s ozljedama glave. Nju čekaju još kontrolna snimanja mozga uređajima CT, ali izgledi za trajan oporavak su objektivno minimalni, dodao je.

Osveta se odnosi na teško ranjavanje Zdravka i Zdenka Hudurovića na subotnjem sajmu konja u Otoku Oštarijskom, zbog čega se protiv Frane Velića, brata dva dana poslije ubijenog Mate Velića, provodi istraga. On je u pritvoru zajedno sa sinom istog imena i prezimena, koji ima 18 godina, i koji je, po kaznenoj prijavi, u Otoku Oštarijskom iz pištolja pucao u zrak. (hina/metro-portal)

27.10.2010. 20:11:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh