« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana
SAVJETI

Dvije stvari koje treba dodati jutarnjoj kavi

Osim što će nas razbuditi, kava može i potaknuti metabolizam, ali samo ako joj se dodaju dva začina

Ovo sjajno ide jedno s drugim
Ovo sjajno ide jedno s drugim (Arhiva)
Više o

kava

,

cimet

,

kurkuma

Kava, naš omiljeni jutarnji napitak često se pije tijekom cijelog dana, a kad se tu uplete i raznorazna hrana, vaš metabolizam to ne može sve probaviti i možete imati problema s njim. No, osim što će nas razbuditi, kava može i potaknuti metabolizam, ali samo ako joj se dodaju dva začina.

Cimet - cimet je svestran začin. Njegove aromatične note mogu popraviti okus kave, a studije su pokazale i da je koristan za povećanje osjetljivosti na inzulin i poboljšanje razine šećera u krvi i kolesterola, koji su ključni za mršavljenje i cjelokupno zdravlje. "Cimet može poboljšati osjetljivost na inzulin, omogućujući tijelu da učinkovitije regulira razinu šećera u krvi. To zauzvrat može smanjiti vjerojatnost skladištenja masti i pospješiti glukoze za energiju. Dodatno, cimet ima termogeni učinak, što znači da može povećati vašu brzinu metabolizma povećanjem proizvodnje topline u tijelu nakon konzumiranja", pojasnila je nutricionistica Lisa Richards.

Kurkuma - kurkuma sadrži aktivni spoj zvan kurkumin, koji je bio predmet istraživanja zbog njegove potencijalne uloge u poticanju metabolizma. Dijetetičarka Sheri Berger pojašnjava: "Kurkuma sadrži spoj kurkumin koji je povezan s poboljšanim opsegom struka, indeksom tjelesne mase (BMI) te tjelesne težine." Za bolju apsorpciju kurkumina, ključno je dodati i mrvicu crnog papra. Prema nekim istraživanjima, dodavanje crnog papra kurkumi može povećati apsorpciju kurkumina za više od 2000 posto..

Dakle, umjesto šećera i mlijeka, stavite neku od ove dvije stvari u kavu i bit će vam bolje... a i ukusnije, vjerujte!

14.11.2023. 08:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.11.2023. 09:28
    ma cimet moze
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh