« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 dana i 19 sati
MLJAC

Dvije slatke stvari koje se mogu jesti ljeti

Bogate proteinima, vlaknima i antioksidansima, ove alternative slatkim ljetnim desertima nude osjećaj uživanja bez grižnje savjesti

E, ovo je dobro...
E, ovo je dobro... (Greatist.com)
Više o

crna čokolada

,

bademi

,

chia puding

Naša želja za slatkim, kornetima i sladoledom ne prestaje. Ipak, za one koji traže zadovoljstvo uz zdravu prehranu, stručnjaci preporučuju određene poslastice koje mogu ubrzati i pozitivno utjecati na metabolizam. Bogate proteinima, vlaknima i antioksidansima, ove alternative slatkim ljetnim desertima nude osjećaj uživanja bez grižnje savjesti. Dijetetičarka Carolina Schneider otkrila je dvije takve poslastice.

"Metabolizam se odnosi na složeni niz kemijskih reakcija koje se događaju u tijelu kako bi se hrana koju jedemo pretvorila u energiju. Uključuje različite procese, poput razgradnje hranjivih tvari, sintetiziranja proteina i uklanjanja otpada", objasnila je za SheFinds.

Dakle, određene kombinacije hrane pozitivno utječu na metabolizam, pomažući tijelu da radi glatko i snažno. Dijetetičarka je izdvojila dvije omiljene.

Bademi preliveni crnom čokoladom - bademi preliveni tamnom čokoladom zadovoljavajuća su poslastica, koja je također blagodat za tijelo. Osim toga, dijetetičarka ističe kako se pokazalo da konzumacija tamne čokolade prije spavanja poboljšava san. "Tamna čokolada pruža antioksidanse i flavonoide koji mogu zaštititi vaše stanice od oštećenja, smanjiti upalu i poboljšati cjelokupno zdravlje, dok bademi nude zdrave masti i vlakna koja podržavaju metabolizam i zdravlje crijeva", zaključila je Schneider.

Puding od chia sjemenki s bobičastim voćem - chia sjemenke su bogate topivim vlaknima koja potiču osjećaj sitosti i smanjuju apetit. Schneider objašnjava: "Chia puding je zasitan i odličan za zdravlje crijeva te borbu protiv upale. Chia sjemenke su bogate topivim vlaknima koja podržavaju metaboličko i probavno zdravlje, te omega-3 masnim kiselinama koje su poznate po svojim protuupalnim svojstvima. S druge strane, bobičasto voće bogato je antioksidansima i vlaknima koji pridonose zdravlju crijeva i pomažu u regulaciji metabolizma."

23.06.2024. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh