« Život
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Dvije pogreške koje će ubiti svaku vezu

Treba se osvrnuti oko sebe i dobro procijeniti nismo li napravili neku kardinalnu pogrešku koja će nas na kraju stajati slomljenog srca i kraja veze ili braka

Pazite što radite...
Pazite što radite... (Shutterstock)
Više o

problemi

,

veza

,

pogreške

Ljubav nas tjera da povremeno radimo pogreške (da ne kažemo gluposti), a to se događa i onim najboljima i najjačima - jednostavno, leptirići u trbuhu odu i u glavu i više se na stvari ne gleda kao prije.

No, svemu dođe kraj, pa tako i tim famoznim leptirićima, a onda se treba osvrnuti oko sebe i dobro procijeniti nismo li napravili neku kardinalnu pogrešku koja će nas na kraju stajati slomljenog srca i kraja veze ili braka.

Evo dvije pogreške koje može (ali ne bi trebao/la) napraviti svatko...

Pretjerano opraštanje - neki postupci jednostavno se ne mogu i ne smiju oprostiti. Postoje parovi koji mogu prijeći preko preljuba ili uvrede i ponovno steći povjerenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prijestupe iskreno žali zbog njih i promijeni svoje ponašanje na bolje. Bez toga nema oproštaja i povjerenja. Ako ste svom partneru objasnili što vas je duboko povrijedilo, ali on to i dalje radi, prelazak preko toga neće vas učiniti sretnijima. Samo da znate - ignoriranje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego šutjeti o tome što vas muči. Ako se problem ne može riješiti, a vi ste i dalje nesretni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

Zanemarivanje potreba - kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate biti na prvom mjestu. Žene često imaju potrebu maksimalno ugoditi svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istovremeno zanemariti svoje potrebe, no to se događa i muškarcima. Ne zaboravite - morate imati vremena za sebe i svoja veselja!

14.09.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh