« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana
STVARNO?

Dva spoja tjedno - savršeno dovoljno za čvrstu vezu

Koliko ste puta uletjeli naglavačke u vezu koja je na početku bila sve što ste željeli, no vrlo brzo se pretvorila u nešto iz čega želite pobjeći?

Nema potrebe za pretjerivanjem
Nema potrebe za pretjerivanjem (Arhiva)
Više o

veza

,

spojevi

Našli ste novu ljubav i, normalno, želite provoditi što više vremena zajedno... no, cijela se priča vrlo brzo pretvori u nešto što vam se ne sviđa i dolazi do prekida, a vi se i dalje pitate - zašto?

Razlog je jednostavan - previše ste bili zajedno, a psiholozi tvde da su dva spoja tjedno više nego dovoljna iz razloga o kojima možda ne razmišljate dok ste zaljubljeni.

Evo što psihologija kaže o vašem rasporedu romantike, a što bi vam moglo pomoći da izgradite bolji i dugotrajniji odnos sa svojim partnerom.

Daje vam vremena da se bolje upoznate - ne morate žuriti u vezu u kojoj se ne odvajate kako biste nekoga bolje upoznali ili stvorili trenutnu povezanost. Ako je odnos takav da bi trebao potrajati, najbolje je opustiti se i uživati u zajedničkom vremenu i upamtiti: u najboljem slučaju, živjet ćete zajedno. Stoga ne morate propustiti najbolje dane tako što ćete se brinuti o budućnosti. Seth Meyers, Psy.D. također kaže da će davanje vremena onom drugom za pokazivanje istinskog sebe minimizirati potencijalno slamanje srca i omogućiti vam da razmislite.

Održava vaš osobni prostor osobnim - prema studiji profesora dr. Terri Orbuch nazvanoj "Projekt ranih godina braka", stopa razvoda veća je kod parova koji imaju probleme s privatnošću nego kod parova koji imaju nesretne brakove ili probleme s fizičkom intimnošću. Ako se želite obvezati na dugoročnu vezu, važno je živjeti svoj osobni život, kako god vi želite. Dok ste u vezi, trebali biste zadržati svoju individualnost i slobodu, a ne previše se oslanjati na nekog drugog. Da biste to postigli, odvojite nekoliko dana samo za sebe i budite jasni u svojim potrebama, posebno kad upoznajete nekoga novog.

Sprječava umjetno povezivanje - psihijatar Scott Carroll naglašava važnost pridržavanja dva spoja tjedno na početku veze. Prema Carrollu, prečesti susreti mogu izazvati anksioznost, što može uzrokovati probleme i narušiti potencijalno dobar odnos. Možda se uvlačite u nezdravu vezu zaslijepljeni emocionalnom povezanošću. Ako sebi date malo vremena između spojeva, ono vam može pomoći da jasnije vidite tek započetu vezu.

Stoga, samo polako i bez žurbe!

04.01.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh