« Svijet
objavljeno prije 12 godina
NOVE ŠTETE

Dva manja potresa oštetila zgrade u Italiji

Potresi su uslijedili nakon snažnog potresa magnitude 6 stupnjeva po Richteru koji je sjeveroistočni dio Italije pogodio u nedjelju

Fotografija vijesti
Više o

potresi

,

potres u Italiji

,

materijalna šteta

Dva nova potresa koja su noćas pogodila svjereoistok Italije prouzročila su dodatnu štetu na već načetim zgradama, prenosi Hina.

Potresi su uslijedili nakon snažnog potresa magnitude 6 stupnjeva po Richteru koji je sjeveroistočni dio Italije pogodio u nedjelju. Tada je smrtno stradalo šest osoba, a pedesetak ih je ozlijeđeno, izvijestile su lokalne vlasti.

"Među stanovništvo se ponovno uvukao strah. Neko ćemo vrijeme morati pričekati da se podrhtavanje malo smiri", rekao je Fernando Ferioli, gradonačelnik Finale Emilije, epicentra najsnažnijeg potresa koji se dogodio u nedjelju.

"Pokušali smo uvjeriti stanovnike da se vrate u svoje domove ako oni nisu oštećeni, no ako se podrhtavanja tla ovako nastave to neće biti moguće", rekao je gradonačelnik, dodavši kako su skloništa u regiji ispunjena do zadnjeg mjesta te da su u njima smještene čitave obitelji. Neki su nakon noćašnjih potresa spavali u automobilima.

24.05.2012. 11:50:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh