« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SINDIKAT POŠTARA:

Dumbović: Radnici Hrvatske pošte nemaju veze s korupcijom

VIDEO: Djelatnici HP-a pošteno rade svoj posao i ne žele da ih se povezuje s možebitnim korupcijskim aktivnostima u sustavu, izjavila je predsjednica Hrvatskog sindikata pošte

Jadranka Dumbović i Krešimir Sever
Jadranka Dumbović i Krešimir Sever (Drago Sopta/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

sindikat

,

korupcija

,

Krešimir Sever

,

Hrvatska pošta

,

Batman bin Suparman

Radnici Hrvatske pošte (HP) savjesno i pošteno rade svoj posao pa ne žele da ih se povezuje s navodnom korupcijom u poštanskom sustavu, istaknula je predsjednica Hrvatskog sindikata pošte Jadranka Dumbović na današnjoj konferenciji za novinare.

Naši članovi koji su svakodnevno u doticaju s klijentima osjećaju sve veće nepovjerenje zbog medijskih tvrdnji o korupciji u Pošti, kaže Dumbović koja sumnja da se to možda radi namjerno kako bi se oborila cijena rada u HP-u. Krajem godine istječe nam Kolektivni ugovor pa možda netko s Markova trga ne želi da potpišemo novi ugovor, jer ga nemaju konkurentske tvrtke čija je radna snaga zbog toga jeftinija, rekla je Dumbović ustvrdivši da to sindikat neće dopustiti.

HP kreće u proces modernizacije kako bi se pripremio za 2013. godinu kada nastupa liberalizacija poštanskih usluga u Hrvatskoj, tako da u sindikatu sumnjaju kako se radi o zakulisnim igrama na račun njihove tvrtke. Za razliku od privatnih kompanija koje idu tamo gdje im se isplati, HP mora pokrivati područje cijele Hrvatske, podsjeća predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Osim toga, dobar dio konkurentnosti privatnih tvrtki temelji se na potplaćenosti njihovih zaposlenika, a sindikat neće dozvoliti da se to dogodi i radnicima HP-a. U Pošti je trenutno zaposleno 10.600 ljudi koji primaju prosječnu plaću od 4.700 kuna, što je 12 posto ispod prosjeka države, rečeno je na konferenciji. (hina/metro-portal)

22.10.2010. 13:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh